Topul ţărilor cu cea mai mare rată de vaccinare anti-Covid. Pe ce loc se află România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţările UE au început vaccinările anti-COVID la 27 decembrie
Ţările UE au început vaccinările anti-COVID la 27 decembrie

Pe primul loc în clasamentul vaccinărilor împotriva noului coronavirus se află Israelul cu peste un milion de persoane, în timp ce Franţa este pe ultimul loc cu doar 138, potrivit BBC News.

Eforturile ţărilor de a-şi imuniza populaţia în faţa noului corronavirus se intensifică. Astfel, Israelul are o rată de 11,55 vaccinuri la 100 de persoane, fiind urmat de Bahrain, cu o rată de 3,49 şi Marea Britanie, cu 1,47, potrivit site-ului care centralizează datele globale, afiliat Universităţii Oxford. 

Israelul a început vaccinările pe 19 decembrie şi administrează câte 150.000 de doze pe zi, prioritate având persoanele de peste 60 de ani, cele vulnerabile din cauza sănătăţii precare şi, bineînţeles, personalul medical.

Autorităţile israeliene afirmă că ţara ar putea ieşi din pandemie din februarie. 

În schimb, Franţa nu a reuşit să imunizeze decât 130 de persoane până la 30 decembrie, iar Germania a administrat peste 130.000 de vaccinuri până la sfârşitul lunii decembrie.

Blocajul din Franţa este generat şi de scepticismul larg răspândit cu privire la vaccinare. Un sondaj arată că doar 40% din francezi ar fi dispuşi să primească vaccinul. 

În China, 80% din populaţie vrea să fie vaccinată, 77% în Marea Britanie şi 69% în SUA.

SUA este departe de obiectivul de a vaccina 20 de milioane de oameni până la sfârşitul anului 2020, doar 2,78 milioane primind o primă doză până la 30 decembrie. România se afla, pe 1 ianuarie, pe locul 15 privind rata de vaccinare.

Peste 1,8 milioane de oameni din toată lumea au murit de Covid-19.

Imagine indisponibilă
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite