Topul judeţelor cu cele mai multe persoane imunizate împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti are cele mai multe persoane vaccinate.
Bucureşti are cele mai multe persoane vaccinate.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a prezentat judeţele cu cele mai multe persoane imunizate împotriva COVID-19. Acesta a vorbit de procentajul de oameni vaccinaţi, atât în ceea ce priveşte populaţia rezidentă, cât şi cea eligibilă în acest moment pentru vaccin.

Pe primul loc al topului este Bucureştiul, care are 33,8% de oameni vaccinaţi. La populaţia de peste 16 ani, gradul de imunizare ajunge la 40%.

Pe locul al doilea este judeţul Cluj, cu 30,2% din rezidenţi şi 35,7% din eligibili vaccinaţi. În municipiul Cluj-Napoca acoperirea este mult mai mare, ajungând la 40%, a precizat Gheorghiţă.

Sibiu este pe locul 3, cu 23,7% din populaţia rezidentă şi 28,9% din populaţia eligibilă vaccinată. Urmează Braşov, unde gradul de imunizare a ajuns la 23,6% din populaţia rezidentă şi 28,8% din locuitorii eligibili.

Pe locul 5, regăsim judeţul Timiş, cu 23,4% din rezidenţi şi 27,8% din eligibili vaccinaţi. Pe ultimul loc al topului este Constanţa care are în prezent 22,6% din populaţia rezidentă şi 27,3% din cea eligibilă vaccinată.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că, în cele câteva zile de când oamenii pot merge la centrele de vaccinare fără programare, numărul persoanelor vaccinate pe zi a crescut cu circa 30%, conform Digi24.

 Întrebat care sunt judeţele codaşe în ceea ce priveşte rata de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă a afirmat: "Nu aş vrea să spun neapărat judeţe codaşe. Sunt judeţe în care foarte probabil că numărul persoanelor care au trecut prin boală este foarte mare, vă dau exemplul Suceava, probabil procentul celor care au făcut infecţia cu Sars-Cov-2 este foarte mare. Nu am date exacte din judeţul respectiv în ceea ce priveşte seroprevalenţa însă este unul din motivele pentru care oamenii amână decizia de vaccinare, faptul că au trecut prin infecţie”.

Gheorghiţă a prezentat şi situaţia ultimelor judeţe în privinţa ratei de acoperire vaccinală. 

"Suceava - rata de acoperire vaccinală este de circa 10,47 la sută, iar din populaţia eligibilă circa 13 la sută. Botoşani - 11 la sută, populaţie eligibilă 13,4 la sută, Giurgiu 11, 38 la sută, populaţie eligibilă 13,51 la sută, Bacău - 11,48 la sută, populaţie eligibilă 14,11 la sută şi Neamţ – 11,9 la sută, iar procentul din populaţia eligibilă 14,45 la sută”, a transmis coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite