Topul celor mai murdare obiecte din birouri. Printre ele: frigiderul, mouse-ul şi tastatura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În birourile din companii există adevărate surse de infecţie şi microbi, ascunse chiar în obiectele pe care angajaţii le folosesc zi de zi. Cuptorul cu microunde, frigiderul, mouse-ul şi tastatura sunt doar câteva dintre obiectele doldora de bacterii.

Potrivit site-ului hassle.com, există peste 2.7 milioane de bacterii pe metru pătrat, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. La birou, filtrul de apă este gazda a milioane de bacterii dar este şi o sursă reală de infecţie, mai ales că angajaţii au obiceiul să discute şi să se pună la punct cu ultimele noutăţi chiar în preajma dozatorului de apă. 

Frigiderul de la birou este, la rândul său, o sursă de bacterii, care conţine 7.850 de germeni, potrivit estimărilor. Tocmai din acest motiv, frigiderul ar trebui golit şi îngrijit la fiecare două zile. 

Cuptorul cu microunde reprezintă, prin căldura emanată din cauza folosirii, o sursă de infecţie, favorizând apariţia germenilor. Microbii au nevoie de căldură, hrană şi umiditate pentru a se multiplica. Astfel, cuptorul cu microunde este un potenţial risc la adresa sănătăţii.

Săpuniera şi dozatorul de săpun sunt şi ele surse de infecţie. Un studiu făcut de o universitate din Arizona a scos la iveală că un sfert din dozatoarele de săpun conţin murdările şi sunt contaminate cu materii fecale. 

Masa de birou poate conţine 10 milioane de bacterii doar pe suprafaţa ei. Săptămânal, ea trebuie curăţată cu şerveţele antibacteriene ori cu soluţii care să distrugă aceste bacterii. 

Tastatura şi mouse-ul de la calculator sunt şi ele surse de infecţie şi pot pune în pericol sănătatea. Spre exemplu, tastatura reprezintă un pericol, dat fiinf faptul că este folosită încontinuu, preţ de cel puţin opt ore pe zi. În ceea ce priveşte mouse-ul, 10% din cei care îl folosesc recunosc că nu l-au şters niciodată, iar studii recente au arătat că un mouse conţine 1.676 de bacterii pe centimetrul păstrat, în timp ce tastatura conţine 3.200 de microbi pe centimetru pătrat. 

Imprimanta reprezintă şi ea un pericol pentru sănătate, la fel şi xeroxul, pe motiv că toţi se înghesuie să-şi printeze diverse documente. Astfel, dispozitivele sunt folosite în medie de 300 de ori pe zi, conform specialiştilor, astfel că devin locuri care găzduiesc bacteriile. Din acest motiv, ele trebuie şterse şi curăţate înainte de fiecare folosire. 

Căştile sunt surse de infecţie dat fiind faptul că pot împrăştia microbi datorită părului şi transpiraţiei. Concret, bacteriile şi căştile se înmulţesc de 700 de ori la numai o oră de la folosire.  

Pixurile şi creioanele ajung şi ele în topul celor mai murdare obiecte din birouri, arată studiul citat. Pericolul de răspândire al bacteriilor este cu atât mai mare dacă obiectele ajung şi la alţi colegi care au prostul obicei de a ronţăi pixul sau creionul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite