Toni Tecuceanu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vă mai amintiţi în 2010 isteria gripei porcine când moartea actorului Toni Tecuceanu, actorul de la „Cronica Carcotaşilor”, a fost pusă pe seama virusului AH1N1 în întreaga mass-medie de către Streinu Cercel?

Mediatizarea mincinoasă a cauzei decesului lui Toni Tecuceanu de către Cercel a dus la o adevărată "epidemie" de vaccinări la Spitalul Matei Balş condus de acesta. Practic după ce Streinu Cercel anunţase că actorul avea gripă porcină, în România s-a declanşat o adevărată isterie cu privire la vaccinarea împotriva temutului virus. Televiziunile anunţau că s-a declanşat „efectul Tecuceanu”.

Astfel, dacă cu o zi înainte de moartea actorului, la Institutul Matei Balş veneau să se vaccineze 6 persoane pe zi, de a doua zi au început să solicite vaccinul valuri de sute de bucureşteni pe zi. Până la data declanşării „efectului Tecuceanu” se vaccinaseră în toată ţara doar 210000 de persoane, însă după această dată solicitările crescuseră de cel puţin 10 ori, iar primăriile din întreaga ţară au instalat corturi pentru a putea face faţă cererilor de vaccinare.

Captura de ecran

Însă, la cinci ani după deces şi la sfârşitul unui proces deschis de familia lui Toni Tecuceanu pt. obţinerea dosarului medical al acestuia de către familie, drept încălcat în mod aberant de directorul spitalului Matei Balş, Streinu Cercel, tatăl şi fratele lui Toni Tecuceanu au reuşit să dovedească în instanţă ceea ce ştiau clar şi anume că nu virusul AH1N1 a fost cauza decesului artistulului, ci un bacil extrem de periculos cu care s-a infectat în timp ce era internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş.

Imagine indisponibilă

Mai recent, acelaşi Cercel, "specialistul cel mai titrat în epidemiologie din România", a doua zi după ce în România fusese depistat primul caz de infectare cu noul coronavirus, pe 27 februarie, declara, într-un interviu la Digi 24, următoarele: „coronavirusul este de 10 ori mai slab decât gripa” .
Mai devreme, în luna ianuarie, când epidemia deja depăşise graniţele Chinei, Adrian Streinu-Cercel spunea că „riscul ca epidemia să ajungă în România este substanţial redus”.

Aşadar, dragii mei, vă propun un moment de reflecţie atunci când, presupun în curând, acelaşi avertizor de serviciu pe dezastre infecţioase, Streinu Cercel va trasa noi coduri roşii în prime-time, punând presiune pe stat şi influenţând achiziţii publice medicale cu mesaje alarmiste pentru "paşapoarte de imunitate" împotriva coronavirusului sau pentru un nou vaccin pe care, desigur, îl va promova agresiv pentru prietenii din companiile farmaceutice multinaţionale.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite