Theodor Paleologu, despre Olivia Steer şi Viorel Cataramă: „Am râs de m-a durut burta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa arhivă
Sursa arhivă

Theodor Paleologu a mărturisit care a fost reacţia sa la afirmaţiile Oliviei Steer, care îl lăuda pe Viorel Cataramă pentru gestul său de a merge într-o comunitate din Ialomiţa, ca să se infecteze cu coronavirus.

„"Un sot trouve toujours un plus sot qui l'admire", spune Boileau într-un vers genial din "L'Art poétique". Citind articolul de mai jos, am rîs de m-a durut burta timp de cîteva minute. Pe de-altă parte, trebuie să recunosc că mă îngrijorează vîntul de nebunie care a început să bată şi epidemia de prostie care se întinde ca un semn rău prevestitor.

UPDATE: La cursul "Gimnastica filozofică de dimineaţă" am evocat figurile lui Democrit şi Heraclit. Unul rîde, altul plînge. Din acelaşi motiv: prostia omenească. Eu sînt categoric din şcoala lui Democrit“, a precizat Paleologu pe Facebook. 

Filosoful se referea la articolul în care este relatată opinia Oliviei Steer despre Viorel Cataramă. Olivia Steer laudă iniţiativa lui Viorel Cataramă de a se infecta voluntar cu coronavirus şi crede că totul este „o peliculă bine regizată”, care i-a păcălit pe români să cadă în capcana depresiei.

„Ce poveste fabuloasă, demnă - aş zice - de scenariul unui film premiat cu Oscar, pentru cea mai bună peliculă, şi regizat, sper, de un regizor român, care n-a căzut păcălit în capcana depresiei“, a scris Steer pe contul ei de Facebook.  

În secţiunea de comentarii, ea a adăugat: „Şi eu sunt printre cei care cred că «trei lucruri nu pot fi ascunse pentru mult timp: soarele, luna şi adevărul»“. Mai mult decât atât, prinsă într-o discuţie cu susţinătorii ei, Olivia Steer l-a numit „erou“ pe Cataramă: „Tot ce îmi doresc e să urmăresc cum va lupta eroul (acum că şi-a descoperit vocaţia mitică) cu toţi balaurii corupţiei şi minciunii şi cum îi va învinge pe toţi. Cu sufletul la gură, vreau să urmăresc. Vreau să văd, în sfârşit, o poveste adevărată, demnă de formula clasică actualizată: «Va fi odată, cum a mai fost odată, demult, de cînd se luau de gît lupii cu mieii de se sărutau, înfrăţindu-se» şi aşa mai departe şi aşa mai departe. Viorel Cataramă mi-a câştigat categoric atenţia. Şi respectul!“. 

Pe aceeaşi temă: 

 

Theodor Paleologu: „Biserica nu e prăvălie. Bunurile spirituale sînt diferite de cele materiale şi nu te duci să le iei cu punga de la magazin“

 

VIDEO Theodor Paleologu, despre predica ÎPS Teodosie: „Sper ca Sfântul Sinod să aibă curajul de a se delimita de astfel de derapaje” 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite