„The Mirror”: Româncele seamănă cu Kate şi Pippa Middleton, iar viaţa în România e foarte ieftină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jurnalist de la cotidianul britanic „The Mirror” a venit în România şi s-a pozat cu câteva dintre cele mai frumoase femei pe care le-a întâlnit. Acesta a făcut o scurtă comparaţie între România şi Marea Britanie, concluzionând că viaţa în ţara noastră e mult mai ieftină.

„Când românii obraznici au spus că ţara lor e mai bună decât Marea Britanie în toate privinţele, inclusiv în ceea ce priveşte fetele frumoase, a trebuit să verificăm”, scrie Patrick Hill de la „The Mirror”. După ce a făcut „cercetări amănunţite”, Hill recunoaşte că româncele sunt frumoase şi multe seamănă cu ducesa de Cambridge, Kate Middleton, şi sora ei, Pippa.

Referirea lui Hill la cele două britanice nu este întâmplătoare. Unul dintre mesajele campaniei lansate de GMP, care urmărea să atragă britanicii în România, era: „Jumătate dintre femeile noastre seamănă cu Kate. Cealaltă jumătate, cu sora ei”.

„Totuşi, majoritatea frumoaselor ne-au spus, într-o engleză impecabilă, că vor să vină în Marea Britanie pentru o viaţă mai bună”, mai scrie jurnalistul britanic care a vizitat centrul Bucureştiului, despre care spune că „e plin de clădiri urâte, aflate în paragină”, în căutarea unor românce frumoase.

Una dintre românce a declarat că speră ca mesajele campaniei GMP să convingă câţiva bărbaţi buni din Anglia să vină la Bucureşti. „Englezii ar trebui să vină aici. Ne plac englezii. Ne place accentul vostru şi vă îmbrăcaţi bine”, a declarat Diana Hututui pentru „The Mirror”.

Încurajat de sloganurile campaniei GMP, reporterul britanic a făcut o mică comparaţie între preţurile din România şi cele din Marea Britanie. „Lucrurile costă mult mai puţin. Am cumpărat o bere într-un bar pentru 91 de cenţi”, scrie Hill.

Jurnalistul compară cele două mâncăruri tradiţionale ale celor două naţiuni. O porţie de sarmale costă 5,91 lire, în timp ce celebrul „fish and chips” (peşte şi cartofi prăjiţi) se vinde pentru 7,60 lire.

Un pachet de ţigări în România costă 2,46 lire, în Marea Britanie 7 lire. Un litru de benzină se vinde cam cu acelaşi preţ în ambele ţări: 1,14 lire în România, 1,34 în Regatul Unit.

„România nu e nici pe departe un paradis. Aproape jumătate din populaţie e săracă, iar unul din trei oameni nu-şi poate plăti facturile. Un sfert dintre tinerii sub 25 de ani sunt şomeri, iar cei care sunt norocoşi să aibă un loc de muncă câştigă în medie 300 de lire pe lună”, a mai scris jurnalistul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite