Testul care îţi arată dacă bei prea mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dezvoltat un test simplu prin care fiecare persoană îşi poate da seama dacă are o problemă cu alcoolul în funcţie de cantitatea consumată şi în funcţie de frecvenţa consumului băuturilor alcoolice.

Românii se situează pe locul opt în Europa în topul băutorilor de alcool, conform unui sondaj recent. 

Medicii avertizează că consumul de alcool reprezintă un mare pericol pentru sănătate.

OMS a dezvoltat un test simplu care arată în ce categorie de risc se încadrează o persoană în funcţie de cât de des consumă alcool, totul raportat la cantitatea de alcool consumată. Testul poate fi accesat AICI. 

captura

Pentru a descoperi persoanele care au o problemă cu alcoolul, 250 de centre de testare au fost instalate pe stradă în mai multe localităţi din ţară.

Persoanele intervievate trebuiau să răspundă la un chestionar individual, care dura mai puţin de cinci minute. În funcţie de răspunsul la aceste întrebări, testul arăta persoanei dacă are o problemă cu băutura.

Conform medicilor, dependenţa de alcool se instalează în momentul în care nu putem sta nici măcar o zi fără bem.

Dependenţa de alcool poate fi vindecată cu multă voinţă şi cu un efort susţinut. Cu toate acestea, în România, mai puţin de 10% dintre băutori au decis să renunţe la alcool. În lume, Europa este pe locul 4 în ceea ce priveşte dependenţa de alcool, cu un consum de aproape 10 litri pe an, pentru fiecare consumator. La nivel european, aproximativ 58 milioane de indivizi sunt mari băutori, iar 23 milioane sunt dependenţi de alcool.


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite