Terapia anunţă livrarea a aproximativ 1.125.000 de tablete de Favipiravir, medicament folosit la pacienţii care au COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Favipiravir (FluGuard) este un medicament antiviral de spectru larg, folosit în Japonia încă din 2014 pentru a trata infecţiile cauzate de virusul gripal Foto: News.ro
Favipiravir (FluGuard) este un medicament antiviral de spectru larg, folosit în Japonia încă din 2014 pentru a trata infecţiile cauzate de virusul gripal Foto: News.ro

Compania Terapia anunţă că, miercuri, vor ajunge în ţară aproximativ 1.125.000 de tablete de Favipiravir, un medicament folosit în tratamentul pacienţilor cu COVID-19. Reprezentanţii companiei arată că sunt discuţii cu autorităţile pentru ca de acest tratament să beneficieze şi pacienţii cu forme uşoare sau moderate care nu sunt spitalizaţi.

"Terapia - o companie Sun Pharma anunţă că la data de 20 ianuarie 2021 vor intra în ţară aproximativ 1.125.000 de tablete de FluGuard (favipiravir), această nouă tranşă de medicament anti COVID-19 fiind cea mai mare cantitate pe care compania a livrat-o până în acest moment. Furnizarea acestei cantităţi importante de FluGuard care va intra în depozitele Alliance Healthcare, vine în completarea celor 770.000 de tablete pe care Terapia le-a adus în ţară, în mai multe tranşe, începând cu luna octombrie 2020. Dozele anterioare au fost distribuite unităţilor spitaliceşi pentru tratarea a peste 10.000 de pacienţi cu forme uşoare şi medii de COVID-19", se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de companie. 

Conform sursei citate, în prezent Terapia poartă discuţii cu autorităţile pentru extinderea accesului la acest medicament pentru pacienţii diagnosticaţi cu forme uşoare sau moderate de COVID-19 care sunt trataţi în centrele ambulatorii, precum şi în cabinetele medicilor de familie. 

"Suntem bucuroşi că am reuşit să contribuim în continuare la facilitarea accesului pacienţilor spitalizaţi cu COVID-19 la un tratament eficient împotriva virusului SARS-CoV-2. În acest moment purtăm discuţii cu autorităţile pentru a identifica varianta optimă de distribuire a acestui medicament pentru medicii de familie care tratează pacienţii COVID-19 în centrele ambulatorii. Astfel, vom putea asigura accesul acestor pacienţi la tratamentul oral cu FluGuard pentru tratarea simptomelor uşoare şi moderate de COVID-19, la recomandarea medicului de familie”, a declarat dr. Dragoş Damian, CEO Terapia. 

În comunicat se arată că numărul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus care necesită un tratament eficient este în continuare unul foarte ridicat. Pentru a acoperi această nevoie, Terapia îşi va menţine angajamentul şi va continua să livreze lunar medicamentul esenţial în tratarea formelor uşoare şi moderate ale infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, pentru a susţine lupta împotriva COVID-19. 

Favipiravir (FluGuard) este un medicament antiviral de spectru larg, folosit în Japonia încă din 2014 pentru a trata infecţiile cauzate de virusul gripal. În prezent, acest medicament şi-a dovedit eficienţa în tratarea bolnavilor diagnosticaţi cu coronavirus şi este utilizat la scară largă în protocoalele terapeutice ale unor state precum Rusia, China, India precum şi în alte ţări din zona asiatică. 

După apariţia COVID, studiile clinice au demonstrat că favipiravirul reduce durata bolii până la vindecare, de la 15 la mai puţin de 12 zile. În acelaşi timp ameliorează şi simptomele infecţiei provocate de SARS-Cov-2.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite