Tel verde pentru turiştii afectaţi de închiderea spaţiului aerian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii români aflaţi în afara graniţelor ţării şi turiştii străini din România pot apela, începând de astăzi, între orele 8.00 şi 24.00, un număr de telefon gratuit, 0800868282, pus la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru a obţine informaţii utile legate de oportunităţi de cazare şi transport către ţara de origine.

La iniţiativa ministrului de resort a fost constituit astăzi un comitet de urgenţă, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru turiştii români aflaţi în afara graniţelor ţării şi pentru turiştii străini din România, afectaţi de închiderea spaţiului aerian a mai multor ţări europene, informează ministerul de resort.

Membrii comitetului de urgenţă au convenit să pună la dispoziţia turiştilor străini aflaţi în România, până la rezolvarea problemelor de transport spre ţările de origine, oferte de cazare cu reduceri de 50% în oraşele din ţară cu aeroporturi internaţionale, precum şi informaţii despre cursele operate de CFR şi de principalii operatori români de transport rutier de persoane în Europa.

Pe de altă parte, operatorii români de transport rutier de persoane au asigurat comitetul de urgenţă că vor suplimenta cursele spre România pentru a asigura toate cererile de românilor care sunt în străinătate.

Birourile de turism ale României din străinătate se află la dispoziţia turiştilor români care caută soluţii pentru a reveni acasă, urmând să le furnizeze acestora infomaţii utile legate de oportunităţi de cazare şi transport. Agenţiile româneşti de turism care au grupuri de turişti sau turişti individuali în străinătate sunt în contact cu aceştia şi se preocupă de aducerea lor în ţară.

Comitetul de urgenţă este format din reprezentanţii Ministerului Turismului, cei ai Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, cei ai Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc şi cei ai Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural şi Ecologic .

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite