Taxa pe produse fast-food revine în actualitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obezitatea, combătută prin taxe şi în Marea Britanie
Obezitatea, combătută prin taxe şi în Marea Britanie

Alimentele care afectează sănătatea oamenilor şi contribuie la apariţia obezităţii vor fi impozitate şi în Marea Britanie. În România, proiectul care viza acest impozit este uitat într-un maldăr de dosare.

Celor aproximativ 20 de ţări din Uniunea Europeană (printre care Danemarca, Germania sau Ungaria) care au o lege prin care produsele de tip fast-food sunt impozitate se alătură şi Marea Britanie, potrivit „The Guardian".

Astfel, taxa pe produse de patiserie, cum este denumită de britanici, va majora cu 20% preţul alimentelor junk food.

Până în prezent, preparatele de la patiserie, puiul la rotisor şi cârnaţii înveliţi în foietaj erau scutite de TVA, însă oficialii intenţionează ca prin introducerea taxei pe valoare adăugată să combată un fenomen care a cuprins aproape întreaga lume: obezitatea.

Deşi România ocupă locuri fruntaşe în ceea ce priveşte obezitatea, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii nu au anunţat că ar avea vreun proiect în acest sens, deşi, în urmă cu doi ani, o intenţie a ministrului Cseke Attila a stârnit controverse din cauza faptului că dorea să introducă o taxă de viciu pe alimentele care contribuiau la apariţia obezităţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite