Tatuaje cu personaje din filmul „Avatar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra (20 de ani) şi-a tatuat la încheietura mâinii stângi trei personaje din „Avatar“
Alexandra (20 de ani) şi-a tatuat la încheietura mâinii stângi trei personaje din „Avatar“

Artistul Ştefan Dogaru din Constanţa execută tatuaje cu personaje din filmul „Avatar“, care a înregistrat cele mai mari încasări din istoria cinematografiei. Frumoasa Neytiri de pe planeta Pandora, pământeanul Jake Sully şi pasărea Ikran sunt modelele care atrag clienţii.

Alexandra (20 de ani), studentă din Constanţa, este una dintre amatoarele de tatuaje. Ea a ales să aibă toate cele trei personaje la încheietura mâinii stângi: Jake şi Neytiri călare pe pasărea Ikran.

„Mi-au plăcut mult personajele, aşa că am decis să-mi fac un tatuaj cu ei. Simbolizează iubirea care învinge orice bariere", a declarat fata. Alexandra a plătit 300 de lei pentru tatuajul la care Dogaru a lucrat 40 de minute.

Ştefan Dogaru spune că durerile sunt suportabile, iar pielea se vindecă în aproximativ o săptămână. „Acul nu trebuie să perforeze al doilea strat de piele. Culorile sunt vegetale, aşa că oamenii nu trebuie să-şi facă probleme", a explicat artistul. El este obişnuit cu cerinţele clienţilor.

„Cei mai mulţi vor modelele de la televizor. Am tatuat şi vaca Fulga pe coapsa unei fete, am tatuat bujii sau pistoane. Am solicitări de la oameni de toate vârstele, de la 18 la 63 de ani", a explicat Dogaru.

Tinerii vor să înveţe limba păsărească Na'Vi

Filmul „Avatar" face furori în rândul adolescenţilor, care vor să înveţe Na'Vi, limba vorbită de băştinaşii de pe Pandora. „Mi-ar plăcea să ştiu limba asta, ar fi chiar haios să ştii să vorbeşti aşa", a spus Ştefania, o adolescentă de 17 ani.

„Părintele" noului grai este Paul Frommer, profesor la University of Southern California, cu doctorat în lingvistică. Limba Na'Vi foloseşte alfabetul latin, cuplat cu semne diacritice şi câteva vocale. Sunt folosite 20 de consoane şi 7 vocale, conform ghidului de pe site-ul www.learnnavi.org.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite