Tătaru: Urmează două săptămâni grele. Avem 1.723 de paturi ATI complet utilate. În acest moment putem gestiona cazurile pe care le avem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că sistemul sanitar românesc poate face faţă numărul de cazuri COVID-19 care există în acest moment, dar că urmează "două săptămâni grele”. "

Rămâne ca evoluţia, explozia sau nu, a unui număr de cazuri să ne arate în ce măsură sistemul sanitar vibrează sau ajunge la o saturaţie. În acest moment putem gestiona cazurile pe care le avem”, afirmă Nelu Tătaru. El precizează că sunt 1.723 de paturi de ATI complet utilate.

"În funcţie de evoluţie putem spune cât poate suporta sistemul sanitar românesc. Noi suntem pregătiţi pentru un anumit număr de cazuri. Avem 1.723 de paturi de ATI complet utilate. (...) Nu avem deocamdată foarte multe cazuri pe ventilator. Suntem pregătiţi, în acest moment, pentru numărul de cazuri pe care îl avem şi pentru numărul de cazuri din reanimare pe care îl avem în acest moment, suntem pregătiţi să facem faţă. Rămâne ca evoluţia, explozia sau nu, a unui număr de cazuri, să ne arate în ce măsură sistemul sanitar vibrează sau ajunge la o saturaţie. ”, a declarat Nelu Tătaru joi, într-un interviu acordat Digi 24. 

Acesta a precizat că diferenţa o face numărul de cazuri grave. 

Ministrul susţine că România înregistrează "creşteri moderate” ale numărului de cazuri în aceste zile şi că urmează "două săptămâni grele”, iar autorităţile speră ca numărul de cazuri să nu crească "violent”.

Acesta a precizat că persoanele care nu au simptome sunt testate doar dacă fac parte dintr-o anchetă epidemiologică, iar cei confirmaţi, dar fără simptome, nu sunt trataţi cu antivirale, ci cel mult cu un Paracetamol. 

Ministrul Sănătăţii a spus că speră ca săptămânile următoare România să producă un medicament antiviral care există deja pe piaţă şi care se foloseşte în tratarea pacienţilor cu Covid-19. 

"La nivel intern sperăm ca începând de săptămâna viitoare, spre sfârşit, să putem produce la Antibiotice Iaşi Plaquenilul”, a spus Nelu Tătaru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite