Tarifele dentiştilor s-ar putea mări cu 20%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medici stomatologi se pregătesc să mărească tarifele cu până la 20 de procente. Asta după ce firme care făceau livrări în România de anestezice au anunţat că nu mai onorează, până anul viitor, nicio comandă. În această situaţie, stomatologii îşi vor procura singuri substanţele din străinătate, la preţuri mai mari.

Criza din cabinetele dentiştilor durează din vară. Medicii au mai avut rezerve, dar acum stocurile s-au terminat şi trebuie să comande din străinătate, informează Digi24.ro.

„Medicii stomatologi sunt nevoiţi să cumpere anestezice din alte ţări. Acestea, de exemplu, sunt cumpărate din Bulgaria. Această cutie, dacă ar fi fost cumpărată din România costa 100 de lei, dar pentru că a fost cumpărată din Bulgaria costă cu 20 de lei mai mult”, relatează Carla Tănasie, pentru Digi24.ro.

Stomatologii au două soluţii: să crească tarifele şi că cumpere substanţa din străinătate sau să ţină preţurile pe loc şi să renunţe temporar la intervenţiile care au nevoie de anestezic.

Una dintre companiile care vinde anestezic stomatologilor a anunţat că reîncepe livările, dar nu curând, şi fără să spună de ce le-a întrerupt. Un indiciu ar putea veni de pe restul continentului.

Stomatologii au mai trecut printr criza anestezicelor acum patru ani, însă problema s-a rezolvat după două luni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite