Târgu-Jiu: Expertiza tehnică l-a scos vinovat de producerea accidentului pe Ionel Manţog

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Ionel Manţog, vinovat de producerea accidentului
Foto: Ionel Manţog, vinovat de producerea accidentului

Expertiza tehnică a automobilului marca BMWarată că directorul economic al CE Turceni se face vinovat de producerea accidentului din toamna anului trecut, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, iar o alta a fost rănită grav. Raportul expertului a fost finalizat şi depus la dosarul penal în care directorul economic al CE Turceni este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. Ancheta este condusă de către procurorul Gheorghe Covei, şeful secţiei penale din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Expertiza efectuată arată că automobilul se deplasa cu o viteză de 80 kilometri/oră, cu mult peste limita legală în localitate. Potrivit anchetatorilor, concluzia expertului este că, dacă automobilul se deplasa cu viteza legală, impactul cu ambulanţa putea fi evitat. De asemenea, Ionel Manţog, autorul groaznicului accident, a invocat anumite defecţiuni la sistemul de frânare şi la cel de direcţie al autoturismulu, însă expertiza a stabilit că maşina, fabricată în anul 2008, se afla în stare perfectă de funcţionare.

Cercetările s-ar putea prelungi cu încă un an

Cercetările s-ar putea preleungi în cazul în care Ionel Manţog va solicita o contraexpertiză. „Are posibilitatea să consteste expertiza, iar, în acest caz, se va face o contraexpertiză într-un laborator specializat din Bucureşti, care ar putea să dureze şi un an de zile“, spune procurorul Gheorghe Covei. Acesta precizează că Ionel Manţog se va prezenta în această săptămână pentru a-i fi aduse la cunoştinţă concluziile expertizei.


Accidentul a avut loc în luna noiembrie a anului trecut. Autoturismul BMW condus de Ionel Manţog a efectuat o depăşire neregulamentară şi a intrat frontal într-o ambulanţă, care se deplasa regulamentar din sens opus, cu semnalele acustice în funcţiune. Pacientul din ambulanţă, care suferise un infarct a decedat, iar conducătorul auto a fost grav rănit. Medicii legişti au stabilit că pacientul a decedat în urma infarctului, şi nu al leziunilor suferite, cu toate că avea multiple răni. Familia acestuia şi-a retras ulterior plângerea faţă de Ionel Manţog. Şoferul de pe ambulanţă a fost în stare critică, dar şi-a revenit acum şi s-a întors la serviciu. Acesta are certificat medical de 80-90 de zile de îngrijiri medicale şi, conform procurorului, cercetarea va continua chiar dacă îşi va retrage plângerea împotriva lui Manţog. Acesta este judecat la Tribunalul Sibiu pentru fapte similare celor de corupţie. Manţog a fost trimis în judecată de DNA pentru că s-ar fi folosit de informaţii clasificate pentru a achiziţiona o casă şi un teren, care, ulterior, au fost strămutate din cauza lucrărilor miniere. În locul proprietăţii lui, unitatea minieră i-a construit o vilă în cartierul Primăverii din Târgu-Jiu.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite