Tanczos Barna, ministrul Mediului: Vinovaţii de arderi ilegale trebuie să facă puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arderile ilegale ar putea fi pedepsite cu închisoarea Foto: Adevărul
Arderile ilegale ar putea fi pedepsite cu închisoarea Foto: Adevărul

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că vrea să modifice legislaţia pentru a înăspri pedepsele faţă de cei găsiţi vinovaţi de arderi ilegale de deşeuri.

Ministrul Mediului a declarat la Digi24 că Garda de Mediu a făcut peste 2.400 de controale în jurul Bucureştiului, în 2021. 

„Au fost perioade în care s-a mers cu zeci, chiar 150 de jandarmi şi poliţişti, au fost arestări, confiscări de mijloace de transport cu care se transportau acele deşeuri, amenzi aplicate. Soluţia este complexă, în sensul că pe de o parte trebuie să mergem cu aceste măsuri coercitive, să dăm amenzi, să arestăm persoane care nu respectă legea. Trebuie să modificăm legislaţia, să ajungă să facă puşcărie cel care face asemenea fapte şi să trecem de la amenda contravenţională la o amendă penală sau la închisoare între 3 şi 6 luni, sau între 6 luni şi un an”, a spus ministrul.

Acesta a mai spus că trebuie înăsprită legea legea şi pentru societăţile comerciale care preiau cantităţile de deşeuri rezultate prin arderi: ”Acolo trebuie să mergem pe calea banului să vedem cine finanţează aceste arderi ilegale. Acele cantităţi de metale se vând mai departe. Asta face Garda de Mediu. Merge în controale tematice la societăţile care cumpără fier vechi şi aplică amenzi. Şi acolo trebuie să creştem sancţiunile”.

Ministrul a mai spus că în Parlament există consens pentru a trece la aceste măsuri. Acestea ar putea fi aplicate din februarie. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite