Tabăra de Vară „Temerarii“, pentru copiii afectaţi de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temerarii, într-o tabără.              Foto: Radu Sălcudean
Temerarii, într-o tabără.              Foto: Radu Sălcudean

Între 9 şi 14 iulie, se va desfăşura Tabăra de Vară „Temerarii“, organizată de Asociaţia Little People România. Vor participa în jur de 100 de tineri supravieţuitori de cancer, cu vârste între 13 şi 17 ani, pacienţi de la cele 13 secţii de oncopediatrie din ţară.

Pentru al nouălea an consecutiv, va avea loc Tabăra Temerarii, unde vor fi prezenţi tineri care au terminat tratamentul oncologic şi care fac parte din Clubul Temerarii. Pentru tinerii supravieţuitori de cancer, „temerarii“ înseamnă, înainte de toate, ,,O singură mare familie“, o comunitate unită, care se va întâlni anul acesta în preajma Castelului Bran.

Tinerii vor participa la Adunarea Generală a membrilor Temerarii, pentru a stabili idei de campanii şi acţiuni de voluntariat viitoare, precum şi felul în care îşi doresc să redirecţioneze fondurile obţinute după campaniile naţionale. Cea mai recentă campanie iniţiată de ei este încă în desfăşurare. Cu un sms trimis la 8844, în care să scrie „cancer“, pot fi susţinuţi copiii bolnavi. 

În 2006, Asociaţia Little People România a înfiinţat Clubul Temerarii-Comunitatea Naţională a Tinerilor Români Supravieţuitori de Cancer, din care fac parte peste 400 de persoane. Scopul Clubului este de a asigura o susţinere specializată şi personalizată fiecărui tânăr din Romaânia, care, după tratament, trebuie să se reintegreze în societate. Detalii pe: www.thelittlepeople.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite