Sute de medici rezidenţi, puşi să răspundă la telefon în condiţii care nu respectă ordonanţele militare. Vlad Voiculescu: „O nedreptate trebuie denunţată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a dat publicităţii un mesaj primit de la un medic rezident care arată, sub protecţia anonimatului, că el şi colegii lui răspund la linia TelVerde în condiţii care nu corespund regulilor de protecţie împotriva noului coronavirus, instituite prin ordonanţă militară.


Tânărul rezident scrie că sunt aproximativ 700 medici rezidenţi, colegii lui, care lucrează la Arena Naţională, unde în nişte săli fără ferestre, neaerisite şi fără să fie dezinfectate, pentru a răspunde la linia gratuită pentru a-i sfătui pe oameni ce să facă în plină epidemie de coronavirus.

Iată mesajul distribuit de fostul ministru al Sănătăţii:

„Acele săli nu respectă nicio normă impusă de ordonanţele militare. Sunt săli fără geamuri, nu se pot aerisi, între persoane nu se poate păstra distanţă de 1.5-2m, vom fi în jur de 40-50 rezidenţi într-o sala pe o tură de 6 ore, fără pauze între ture că să se poată face curăţenie, dezinfecţie, nu exiată panouri între noi, nu se dezinfectează nimic, măşti şi mănuşi vă daţi seama că nu există. Ni s-a spus că suntem medici, nu e nimeni bolnav aici.

Nu mai zic că niciodată pe aceeaşi tură nu suntem aceleaşi persoane, ne mixăm. Deci riscul de infecţie este enorm. Mulţi dintre noi locuim cu familiile, unii au copii mici sau sunt persoane gravide.

Sunt încălcate ordonanţele din toate punctele de vedere. Este normal aşa ceva? Nu toată lumea ar trebui să se supună acestor ordonanţe? Sau noi suntem doar nişte bieţi rezidenţi...carne de bătaie??

Suntem medici, nu vrem să ne dăm la o parte, vrem să ne facem datoria şi să ajutăm cu ce putem, dar nu în aceste condiţii. Am cerut minimum de siguranţă, aşa cum spun şi legile în vigoare, dar totuşi, nimeni nu face nimic pentru noi...”

Vlad Voiculescu critică modul ales de primarul general Gabriela Firea de a strânge la un loc 700 de rezidenţi pentru a răspunde la telefoane, în contextul regulilor impuse prin ordenanţă militară.

„Nu au fost nicicând mai multe spaţii disponibile în Bucureşti. Nu a fost nicicând mai uşor să foloseşti tehnologia pentru a organiza un call-center cu oameni care fac asta de la casele lor. Cu toate astea, în condiţiile în care pe stradă nu e voie în grupuri mai mari de 3 persoane iar la nunţi, botezuri sau înmormântări nu pot participa mai mult de 8 persoane, Gabriela Firea adună 700 dintre viitorii medici ai ţării ăsteia pe Arena Naţională. O nedreptate trebuie denunţată”, scrie Vlad Voiculescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite