Sute de biclişti vor participa sâmbătă la concursul Bucureşti MTB Race

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de biclişti vor participa sâmbătă la concursul Bucureşti MTB Race. FOTO: MTB Race
Sute de biclişti vor participa sâmbătă la concursul Bucureşti MTB Race. FOTO: MTB Race

Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti (APNV) şi Bikexpert Racing Team găzduiesc, sâmbătă, un concurs de mountain bike în Parcul Natural Văcăreşti. Competiţia se adresează atât copiilor cât şi adulţilor şi presupune parcurgerea unui traseu care cuprinde porţiuni de asfalt, dar mai ales zone off road desemnate pe digul care imprejmuieşte parcul şi pe poteca principală a acestuia.

„Pe 4 noiembrie 2017, pe Splaiul Unirii din Bucureşti, în marginea Parcului Natural Văcăreşti, se vor alinia la linia de start 200 de ciclişti de MTB şi aproximativ 100 de copii dornici de aventură pe potecile parcului. Traseul, amenajat în format XCO (cross country olimpic), are o lungime de aproximativ 6 km şi se va parcurge de şapte ori de către categoriile de vârstă 15-40+ ani şi de două ori de către copii. Traseul va fi marcat pe digul care împrejmuieşte parcul şi pe potecile principale, în afara zonelor de protecţie, astfel încât prezenta cicliştilor să aibă impact minim asupra ecosistemului", relevă un comunicat al Asociaţiei „Parcul Natural Văcăreşti“.

Conform documentului, organizarea evenimentului în noiembrie (anotimpul rece - perioadă de hibernare) este o garanţie în plus că prezenţa sportivilor nu va deranja speciile caracteristice: păsări de apă, reptile, amfibieni. 

Ciclismul în Parcul Natural Văcăreşti este o acţiune permisă de regulamentul parcului, aprobat de Ministerul Mediului în august, 2016. Practicarea activităţilor sportive în parc face parte din strategia administratorului ariei naturale - Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti - de a dezvolta la Văcăreşti un proiect integrat care să includă: protecţia şi conservarea naturii, activităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică, precum şi activităţi de recreere sănătoasă (sport, plimbări în aer liber, observarea naturii, fotografie). 

„Cei care doresc să se înscrie în competiţie mai au la dispoziţie patru zile, secţiunea de înscrieri, pe site-ul oficial al evenimentului, www.Bucuresti - mtb.ro, închizându-se la ora 11,59 din data de 2 noiembrie 2017. Doar primii 200 de concurenţi care vor achita taxa de înscriere vor avea posibilitatea să ia parte la acest eveniment", se mai arată în comunicat.

Programul concursului

- 10:30 Startul cursei pentru copii

- 12: 00 Startul cursei pentru adulţi

- 15:00 Festivitatea de premiere

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite