Supermarketurile clujene, amendate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul supermarketurilor la care s-a găsit carne expirată a ajuns, ieri, la şapte, deşi iniţial inspectorii de la Protecţia Consumatorului (CJPC) Cluj au depistat până joi cinci magazine cu probleme.

Până acum amenzile au fost aplicate hipermarketurilor Real, Cora şi Billa, la fiecare câte 30.000 de lei. Aici au fost găsite zeci de kilograme de carne cu probleme.

Verificările continuă

„Toate indiciile şi urmele ne-au dus la concluzia aceasta, niciun produs alterat nu s-a putut identifica. La Cora au fost descoperite caserole goale de carne, cu etichete, dar produsul lipsea cu desăvârşire, iar la Billa existau documente de retragere a mărfii expirate, dar marfa lipsea, plus că erau mici expiraţi în zona de ambalare, care urmau să fie puşi la reetichetare şi comercializaţi", spune Mircea Radu, şeful CJPC Cluj.

Atât în cazul hipermarketului Real, cât şi în cazul Billa, marfa a fost reetichetată şi termenul de valabilitate i s-a prelungit artificial. Astăzi îşi primesc sancţiunile şi Kaufland şi Metro. Mircea Radu a spus că mai sunt luate în vizor, pentru aceleaşi probleme, patru hipermarketuri - Selgros, Penny Market, Lidl şi Carrefour. La două dintre ele au fost făcute, ieri, verificările, dar numele centrelor comerciale nu au fost făcute publice. „Problemele depistate sunt şi mai mari, săptămâna viitoare vom putea da mai multe detalii. Vineri (astăzi - n.r.) le verificăm şi pe celelalte", a explicat Mircea Radu.

Georgia Sorana, preşedintele filiallei Billa România, spune că într-adevar inspectorii au găsit în depozit câteva caserole expirate, dar cestea nu se aflau în sala de vânzare şi nici nu urma să fie scoase la vânzare. Mai mult, pentru aceste caserole urma să se întocmească documentele necesare în vederea scăderii lor din gestiune şi trimiterea acestora la Protan. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite