O nouă clinică se va construi în Capitală. Câte paturi va avea şi care sunt dotările anunţate de oficialii din Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Guvernul a aprobat studiul de fundamentare pentru clinica multifuncţională „Dr. Calistrat Grozovici”. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Potrivit acestuia, studiul de fundamentare a fost întocmit de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, în colaborare cu specialişti independenţi.

„Clinica este situată pe terenul oferit de Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş' din Bucureşti. Va avea Institutul şi calitatea de partener public în acest proiect şi, astfel, responsabilitatea ca proiectul de investiţii să se realizeze la standarde înalte de calitate”, a declarat Nelu Barbu, citat de Agerpres. 

Sursa citată notează că investiţia se ridică la 650 de milioane de lei, adică aproximativ 140 de milioane de euro. În ceea ce priveşte numărul de paturi, clinica va avea 636 de paturi, multiple cabinete de consultaţie, săli de operaţie, laboratoare de cercetare, săli de învăţământ, precum şi dotări moderne pentru a asigura un act medical de înaltă calitate, a mai spus oficialul.

Perioada de proiectare şi execuţie este de maximum doi ani şi jumătate, iar perioada de operare de către investitorul privat - de 15 ani.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite