STUDIU Unul din cinci români practică sport în mod regulat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar unul din cinci români practică un sport în mod regulat, în timp ce trei sferturi consideră că unei familii obişnuite îi vine greu să-şi susţină din punct de vedere financiar copiii pentru practicarea unui sport de performanţă. Aşa arată cel mai recent studiu IRES privind interesul şi atitudinea românilor faţă de sport.

Potrivit cercetării, principalele surse de informare despre sport pe care le utilizează participanţii la sondaj sunt televiziunile - 87% şi discuţiile cu prietenii sau cunoscuţii (63%). Radioul şi internetul sunt utilizate în proporţii similare, de câte patru din zece respondenţi, mai scoate la iveală studiul.

Starea sportului românesc, una precară

Trei sferturi dintre intervievaţi declară că au copii, 7% dintre ei spunând că aceştia practică un sport de performanţă în prezent, în timp ce alţi 15% spun că aceştia au practicat un sport de performanţă în trecut.

„83% dintre părinţii care spun că au copii care nu practică sau nu au practicat un sport de performanţă declară că le-ar fi plăcut ca acest lucru să se fi întâmplat. Doar 42% dintre intervievaţi sunt de părere că este accesibil pentru o familie obişnuită din România să îşi dea copilul la un sport de performanţă din perspectiva existenţei cluburilor/antrenorilor specializaţi, iar o proporţie semnificativ mai scăzută consideră că acest lucru ar fi accesibil din punct de vedere financiar pentru o familie obişnuită din România – 18%”, arată cercetarea, conform news.ro.

Fotbalul rămâne sportul preferat de cei mai mulţi dintre respondenţii participanţi la studiu şi mai mult de două treimi dintre respondenţi cred că starea actuală în care se află sportul românesc este mai proastă sau mult mai proastă decât în urmă cu 30 de ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite