Studiu UNSAR: De ce se tem românii cel mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de jumătate (56%) dintre români declară că se tem de cutremure şi incendii (54%), de furtuni şi vijelii (46%), inundaţii (34%) şi alunecări de teren (21%), dar şi de furtul bunurilor din locuinţă (29%).

Nici răspunderea civilă faţă de vecini nu este neglijată (19%), arată concluziile unui studiu asupra percepţiei şi preferinţelor consumatorilor privind asigurările obligatorii şi facultative de locuinţe realizat pentru UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România de către IRES, citat de profit.ro

Atunci când ia în considerare încheierea unei asigurări pentru locuinţă, 1 din 2 români este interesat de riscurile acoperite prin poliţa de asigurare, iar pentru 1 din 3 români este importantă reputaţia societăţii de asigurare care furnizează serviciul.

De asemenea, preţul unei poliţe este un criteriu important pentru 38% dintre români, iar riscurile suplimentare acoperite sunt importante pentru 24% dintre români. Totodată, 2 din 3 români declară că motivul pentru care nu îşi asigură locuinţa printr-o poliţă obligatorie împotriva dezastrelor naturale este lipsa banilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite