STUDIU Trei din cinci români au apelat în ultimul an la serviciile private de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei din cinci români au apelat la serviciile private de sănătate în ultimul an, majoritatea pentru analize de laborator, arată cel mai recent studiu făcut de specialişti.

În acelaşi timp, serviciile de stat au fost folosite mai mult în cazul spitalizărilor dar şi pentru intervenţiile chirurgicale, arată aceeaşi cercetare. 

Studiul, realizat de Medic One în parteneriat cu iSense Solutions, evidenţiază că în ceea ce priveşte starea de sănătate a românilor din mediul urban, aceştia sunt afectaţi cel mai frecvent de bolile cronice. 

Majoritatea celor care au accesat serviciile private de sănătate au făcut-o pentru interpretarea investigaţiilor medicale, pentru monitorizarea unor afecţiuni sau pentru prescrierea unui tratament ori punerea unui diagnostic. 

Şapte din zece români folosesc tehnologia

Conform cercetării, şapte din zece români folosesc tehnologia pentru activităţile legate de sănătate, mai mult de 50% dintre aceştia o fac pentru a-şi ţine starea de sănătate sub control. 

Dintre românii care se informează online pe subiecte legate de sănătate, cei mai mulţi au folosit în ultimul an forumuri generale (74%), platforme online specializate (69%), grupuri din social media (37%), bloguri (32%) sau chat cu prietenii din social media (31%).

De asemenea, românii afirmă că şi-ar dori să folosească aplicaţiile sau platformele online pentru programările medicale, accesul la informaţii referitoare la boli şi tratament sau găsirea unor medici specialişti potriviţi, în funcţie de simptome şi eventual aflarea reputaţiei acestora sau opinia altor pacienţi. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite