STUDIU Un sfert dintre patronii români plănuiesc să facă angajări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de un sfert dintre angajatorii români plănuiesc să facă angajări în următorul trimestru al acestui an, potrivit unui studiu Manpower privind perspectivele angajării de forţă de muncă.

Concret, datele publicate în studiu arată că 26% dintre angajatori anunţă intenţii de sporire a numărului total de angajaţi, 7% anticipează scăderi şi 66% nu prevăd schimbări în dimensiunea forţei de muncă, ceea ce rezultă într-o previziune netă de angajare de +10%, relativ stabilă atât comparativ cu trimestrul I/2016, cât şi cu trimestrul II/2015.

Aceeaşi cercetare arată că previziunile sunt pozitive pe pe tot cuprinsul ţării, angajatorii din regiunile Bucureşti şi Ilfov, Centru şi Sud-Vest fiind cei mai optimişti, aşa cum arată previziunile nete de angajare din aceste regiuni, de +16%.

În regiunea Bucureşti şi Ilfov angajatorii raportează de altfel perspectivele cele mai robuste din ultimii aproape cinci ani, mai precis din trim. III/2011, iar previziunea netă de angajare se îmbunătăţeşte cu 7 puncte procentuale atât comparativ cu trim. I al acestui an, cât şi cu trim. II/2015.

Perspectivele de angajare continuă să fie pozitive indiferent de dimensiunea organizaţiei, dar angajatorii din companiile mari, cu peste 250 de angajaţi, sunt din nou cei mai optimişti, raportând o previziune netă de angajare de +22%. Angajatorii din micro-organizaţii, cu până la 10 angajaţi şi cei din organizaţii mijlocii, cu până la 249 angajai, sunt cei mai prudenţi, enunţând o Previziune de +4%.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite