STUDIU România, destinaţia de litoral cea mai ieftină din zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţara noastră a devenit, în 2015, cea mai ieftină destinaţie turistică de litoral din zonă, potrivit celui mai recent studiu derulat de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Asta pentru că turiştii cheltuie, în medie, 43 de euro pentru coşul de vacanţă cu opt produse alimentare şi nealimentare de uz comun. Dintre staţiunile de la noi, cea mai ieftină este staţiunea Neptun, arată aceeaşi cercetare.

„Scăderea TVA la alimente în luna iunie a făcut ca România să devină cea mai ieftina destinaţie. Preţurile au rămas pe loc, în timp ce în alte destinaţii au crescut cu 20%, în medie, faţă de anul trecut, din cauza inflaţiei şi a ratei de schimb liră, dolar, euro. Dacă s-ar introduce şi impozitul specific pentru turism, am putea scădea şi mai mult preţurile”, a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv FPTR.

Ce include coşul de vacanţă 

Potrivit acestuia, coşul de vacanţă analizat de federaţie a inclus o masă pentru doi adulţi, un pahar de vin, un pachet de ţigări, o sticlă de bere locală, o apă minerală de 1,5 litri, o ceaşcă de cafea servită la o cafenea şi o sticlă de suc, dar şi o cremă de protecţie solară cu factor 15.

„Chiar dacă pentru turiştii străini petrecerea vacanţei în Romania ar putea fi un chilipir, pentru o parte dintre români, vacanţa în propria ţară rămâne un lux din cauza puterii scăzute de cumpărare a acestora”, a conchis Răducan.

În ceea ce priveşte clasamentul celor mai ieftine destinaţii de litoral în 2015, după România se află ţări precum Bulgaria, Spania, Turcia, Grecia şi Croaţia, Franţa, Egipt şi Italia. Anul trecut, litoralul românesc ocupa locul patru în topul celor mai ieftine destinaţii de acest gen. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite