STUDIU Patru din zece angajaţi petrec, zilnic, între una şi două ore pe drum, între casă şi birou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Patru din zece angajaţi petrec zilnic între una şi două ore pe drum, între casă şi birou, arată cel mai recent studiu făcut de eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Concret, 36,5% dintre respondenţi sunt nevoiţi să aloce între 30 de minute şi o oră în acest scop, în timp ce 37,7% „pierd” între o oră şi două ore pe drum, zilnic, arată sondajul publicat de profit.ro. Potrivit sursei citate, 56,4% dintre angajaţi ar fi dispuşi să accepte un loc de muncă mai prost plătit, dar care să fie mai aproape de zona în care locuiesc. 

Totodată, studiul arată că pentru 25,6% din participanţii la studiu, proximitatea biroului faţă de casă este unul dintre factorii cu cea mai mare greutate în alegerea unui viitor job, după salariu, programul de lucru, siguranţa locului de muncă şi posibilitatea de a avansa în carieră. 

„Ne aflăm cu toţii într-o permanentă luptă cu timpul, motiv pentru care distanţa dintre casă şi locul în care muncim a devenit un criteriu tot mai important atunci când candidaţii aleg unde să îşi depună CV-urile şi chiar un motiv pentru care îşi schimbă job-ul. Este adevărat că acest fenomen se resimte mai acut în marile oraşe, unde centrele de servicii şi producţie s-au extins şi în ariile extra-urbane, ceea ce înseamnă că şi distanţele de parcurs dintr-un punct în altul sunt, evident, mai mari”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România. 

Tot mai mulţi angajatori au început să acorde atenţie sporită precizării amplasării exacte, atunci când postează un anunţ de angajare. În acest moment, 72% dintre anunţurile de muncă de pe eJobs au adresa exactă adăugată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite