STUDIU Opt din 10 români consideră că schimbările climatice afectează negativ România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Opt din zece români consideră că schimbările climatice afectează negativ România, arată un Eurobarometru recent. Potrivit sursei citate, 86% din români sunt de părere că schimbările climatice se datorează în special activităţii oamenilor.

Concret, potrivit studiului, mai bine de o treime din români este preocupată de schimbările climatice, în vreme ce un sfert sunt îngrijoraţi de episoadele frecvente de inundaţii sau secete.

„Luna Iunie 2018 a fost, la nivelul României cu 1,7 C mai caldă decât media lunilor Iunie din intervalul de referinţă 1961-1990. La precipitaţii, la nivelul României, a fost depăşită media valorilor lunare de precipitaţii pentru lunile Iunie din intervalul 1981-2010 cu peste 74%”, explică Roxana Bojariu, şeful Departamentului de Climatologie din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. 

Acelaşi Eurobarometru arată că 62% din români se consideră foarte puţin informaţi privind schimbările climatice.

Majoritatea românilor chestionaţi consideră că sunt foarte puţin informaţi în ceea ce priveşte schimbările climatice şi propunerile de soluţii pentru a le combate. Pentru ei, organizaţiile non-guvernamentale sunt cele mai active în găsirea soluţiilor, urmate de către autorităţile naţionale şi sectorul privat. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite