STUDIU Lovitură sub centură: riscul consumului de fast-food pentru tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartofii prăjiţi, pizza, şaorma şi sucurile acidulate influenţează negativ funcţiile testiculare ale bărbaţilor tineri, conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Harvard.

Numărul de spermatozoizi al tinerilor care consumă „junk-food” este, în medie, cu 25,6 milioane mai scăzut decât al persoanelor care au o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Harvard, informează CNN.

Numărul de spermatozoizi este în scădere în ţările din Occident, în ultimele decade”, au subliniat cercetătorii în cadrul unei prezentări care a avut loc la Viena.

Cel mai mare număr se spermatozoizi l-au avut tinerii care au o dietă echilibrată, cei care mănâncă peşte, pui, legume şi beau apă. Au urmat tinerii vegetarieni, care consumă lapte de soia, legume şi ouă. Ultimii s-au clasat tinerii care mănâncă alimente din carne procesată, maioneză şi lactate.

În schimb, „dieta vestică”, care include carne roşie, chips-uri şi alte alimente cu conţinut ridicat de grăsimi, s-a situat pe ultimul loc. Tinerii care consumă aceste alimente având cel mai mic număr de spermatoizi.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite