STUDIU Cine sunt europenii nemulţumiţi de propria ţară chiar mai mult decât românii

STUDIU Cine sunt europenii nemulţumiţi de propria ţară chiar mai mult decât românii

STUDIU Românii, aproape cei mai nemulţumiţi cetăţeni de propria ţară din UE. Doar bulgarii şi ungurii ne întrec la acest capitol. FOTO: Adevărul

România înregistrează una dintre cele mai mici rate cu privire la cetăţenii care sunt fericiţi să trăiască în propria ţară, doar 67%, fiind aproape la egalitate cu Bulgaria care are 66%. Ţara cu procentul cel mai mic de cetăţeni fericiţi este Ungaria, având o rată de 62%, potrivit unui barometru publicat recent de Comisia Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Statele din Uniunea Europeană (UE) cu procentul cel mai mare de oameni fericiţi sunt Danemarca (99%), Irlanda (98%), Suedia şi Olanda (97%).

Studiul Comisiei Europene nu face referire la motivele de nemulţumire ale românilor, însă acestea sunt prezentate în ultimul raport transmis de IRES la finele anului trecut.

Potrivit raportului cele mai mari nemulţumiri şi temeri ale românilor au legătură cu criza din spaţiul politic (27%), creşterea preţurilor (24%) sănătatea (15%) şi lipsa locurilor de muncă (13%).  Alte nemulţumiri sunt legate de veniturile mici sau lipsa acestora (6%), nesiguranţa locului de muncă (5%), lipsa de perspectivă (4%) şi singurătatea (2%).

Sursa: Comisia Europeană

Nici în calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene românii nu se arată mai satisfăcuţi, barometrul arătând o rată la fel de mică a celor care sunt mulţumiţi (62%). După noi se situează Cehia (58%), iar pe ultimul loc se află tot Ungaria (57%).

Cel mai mare procent de oameni care sunt mulţumiţi de statutul de cetăţean al Uniunii Europene este în Luxemburg (97%), Irlanda (94%), Olanda şi Danemarca (92%).

Sursa: Comisia Europeană

 

citeste totul despre: