STUDIU Doar 5% dintre românii care cumpără bilete de avion online îşi fac şi asigurări de călătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii consideră că asigurările de călătorie nu sunt un beneficiu, ci un cost în plus FOTO Adevărul
Românii consideră că asigurările de călătorie nu sunt un beneficiu, ci un cost în plus FOTO Adevărul

Doar 5% dintre românii care cumpără online bilete de avion pentru plecări în străinătate îşi fac şi asigurare de călătorie, evitând astfel riscul ca pentru o singură zi de spitalizare, în cazul unei boli sau accident să plătească cel puţin câteva sute de euro.

Potrivit Vola.ro, procentul celor care cumpără bilete de avion online şi achiziţionează şi o asigurare de călătorie (asigurare de sănătate sau pentru pierderea bagajului) s-a menţinut constant în ultimii ani. Cu toate acestea, numărul persoanelor care cumpără biletul de avion offline şi se decid să achiziţioneze şi o asigurare de călătorie este în creştere, mai arată sursa citată. 

„Dacă în anul 2012, procentul mediu al celor care alegeau o asigurare de călătorie era de aproximativ 16%, în 2013 a evoluat la aproximativ 20%, iar spre sfârşitul anului 2013 şi începutul lui 2014, asigurările au fost cumpărate de aproximativ 35% dintre cei care au achiziţionat biletul din agenţie. În luna februarie a acestui an am atins chiar un record, rata de conversie pentru asigurările offline fiind de peste 40%”, a declarat Alina Dumitrescu, directorul Agentiei Vola.ro, citată de Mediafax.

Asigurarea, percepută ca un cost în plus 

Dumitrescu susţine că, de fapt, clienţii nu percep asigurarea ca pe un beneficiu, ci ca pe un cost în plus.

În spaţiul Schengen a apărut Cardul European de Sănătate şi mulţi dintre clienţii care refuză asigurarea propusă de noi invocă acest motiv. Ce le scapă acestora din vedere este că asigurarea de călătorie are mult mai multe beneficii, cel mai important dintre ele este că te asigură şi în sistemul privat de sănătate, spre deosebire de cardul european. La acestea se adaugă, în funcţie de tipul de asigurare ales, despăgubirea în caz de pierdere a bagajului, întârzierea sau pierderea conexiunii unui zbor sau chiar falimentul companiei aeriene”, a mai spus directorul Vola.ro. 

Concret, aproximativ 58% din asigurările vândute de Vola.ro sunt asigurări medicale, aproximativ 34% sunt poliţe medicale care asigură şi bagajul şi doar 8% sunt poliţe de călătorie care acoperă riscul de pierdere a conexiunii si a plecării.

„În general, poliţele care asigură bagajul şi cele care acoperă riscul de pierdere a conexiunii se recomandă pentru zborurile cu escală sau intercontinentale. Având mai multe cereri pe partea de zboruri directe, este normal ca procentul poliţelor medicale să fie cel mai ridicat”, potrivit sursei citate.

Ce preţuri au poliţele de călătorie

Preţurile poliţelor de călătorie variază în funcţie de paleta de riscuri pentru care turistul alege să se asigure (asigurare medicală simplă, asigurare medicală + asigurarea bagajului sau întârzierea acestuia, asigurare medicală + bagaj + pierderea conexiunii şi a plecării), durata călătoriei şi zona în care călătoreşte.

Potrivit Vola.ro, din cauza conflictelor armate existente, în acest moment nu se pot încheia asigurări în Iran, Irak, Afganistan, Siria şi Liban, în timp ce vârsta limită pentru încheierea unei asigurări de călătorie este 80 ani.

Cu toate acestea, cele mai cerute asigurări sunt cele medicale simple şi cele care includ şi riscul de pierdere sau întârziere a bagajului. În general, numărul de poliţe vândute este în creştere în perioada martie-septembrie, iar în octombrie-martie fluctuează destul de mult. În perioada vacanţei de iarnă se vând mai multe asigurări pentru sporturile extreme.

O asigurare medicală de călătorie pentru trei zile în Europa costă opt euro, pentru şapte zile 11 euro, iar pentru 14 zile, preţul ajunge la 17 euro, mai arată Vola.ro.

Pe aceeaşi temă:

Peste 4 milioane de carduri de sănătate au fost tipărite. Când şi cum se va face distribuţia documentelor

VIDEO Cristian Buşoi:"Cardul de sănătate se distribuie prin medicina primară, deci prin medicii de familie"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite