STUDIU Câinii, buni pentru sănătatea mintală a copiilor. De ce boli îi feresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câinele este cu adevărat cel mai bun prieten al omului, o demonstrează şi ultimele studii. Oamenii de ştiinţă au descoperit că micuţii care au în preajmă o codiţă fericită sunt mai feriţi de riscul de a suferi de schizofrenie sau tulburare bipolară.

Un studiu realizat la Johns Hopkins Medicine arată că micuţii până în 13 ani, care au în familie un câine, sunt mai sănătoşi şi echilibraţi mental şi totodată, feriţi de schizofrenie, arată Medical Xpres.

Expunerea copiilor de mici la câini sau pisici întăreşte sistemul imunitar al micuţilor prin diferite mijloace, incluzând răspunsul la alergii, contactul cu bacterii şi virusuri, reducerea stresului  şi modificarea substanţelor din creier. Astfel, se reduce riscul cu 24% de a dezvolta boli mintale moştenite genetic sau la care copii sunt predispuşi. Studiul a mai relevat că si riscul de tulburare bipolară scade mult, nu doar în contextul expunerii la câini, dar şi la pisici.  

Studiul a fost desfăşurat de către cercetători din Baltimore, Statele Unite care au studiat expunerea la animalele de companie în primii 13 ani de viaţă al copiilor şi diagnosticul la maturitate, de schizofrenie sau tulburare bipolară. 

Studii anterioare au demonstrat că a trăi cu un câine sau o pisica face ca boli psihiatrice la care  oamenii ar putea fi expuşi pe parcursul vieţii, să nu apară, comparativ cu persoanele care nu au animale de companie. 

În 2017, 792 de milioane de persoane din întreaga lume sufereau de o afecţiune mintală, cea mai des întâlnită fiind depresia (264 milioane) şi tulburări de anxietate (284 milioane), conform bazei de date ourworldindata.com

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite