Studiu: Bicicliştii sunt cei mai expuşi pe drumurile publice. Zeci de mii de decese în 8 ani, în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicliştii, victime rutiere sigure FOTO: Arhivă
Bicicliştii, victime rutiere sigure FOTO: Arhivă

Un studiu realizat în ţările din Uniunea Europeană arată că bicicliştii sunt cei mai expuşi pe drumurile publice. Peste 70.000 de oameni care se deplasau cu bicicleta sau pe jos au murit pe drumurile din Uniunea Europeană în doar 8 ani, între 2010 şi 2018.

În aproape o treime din totalul deceselor rutiere au fost implicaţi biciclişti sau pietoni, arată Consiliului European pentru Siguranţa Transporturilor, conform europafm.ro. Aşadar, organismul internaţional face apel la guvernele statelor membre să „investească mai mult” pentru a proteja aceste categorii.

Începând din 2010, numărul total al deceselor în rândul pietonilor a scăzut cu 19%, în timp ce numărul deceselor în rândul conducătorilor de automobile a scăzut cu 24%.

 Însă, în ceea ce îi priveşte pe biciclişti, situaţia nu s-a schimbat. Acest lucru se explică atât prin numărul tot mai mare de persoane care se deplasează cu bicicleta pe drumurile europene, dar şi prin lipsa măsurilor din partea guvernelor şi a producătorilor de maşini.

Pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere, Consiliul European pentru Siguranţa Transporturilor recomandă zone cu viteze mai mici de deplasare în trafic, reducerea numărului de automobilişti, treceri de pietoni mai sigure, piste de biciclete separate şi aplicarea mai strictă a regulilor. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite