Studiu: Bebeluşii care au taţi care practică sport sunt mai sănătoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Ohio şi Centrul pentru Studiul Diabetului au arătat că sportul pe care îl practică bărbaţii, înainte de a concepe, are un rol important în greutatea şi toleranţa la glucoză ale bebeluşului. Rezultatele studiului se aplică în condiţiile în care mamele sunt sedentare.

Cercetătorii analizat mai multe grupe de şoareci, o parte dintre aceştia au avut o dietă bogată în grăsimi, în timp ce celălalt grup de şoareci a avut o dietă sănătoasă, conform tmj4.com

Jumătate dintre şorecii care aveau o dietă bogată în grăsimi au fost ţinuţi sedentari, în timp ce cealaltă jumătate au avut acces la roţi pentru exerciţii.

După trei săptămâni, alături de şoarecii de sex masculin au fost aduşi şoareci sedentari de sex feminin.

Oamenii de ştiinţă au constat că descendenţii taţilor care au avut acces la exerciţii au avut un metabolism mai bun, în comparaţie cu cei sedentari care s-au hrănit cu o dietă bogată în grăsimi.

Studiu a demonstrat că taţii care practică sport regulat pot transmite copilului lor un metabolism mai rapid şi o stare de sănătate mai bună decât taţii sedentari. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite