STUDIU Ce alimente nocive consumăm la masa de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Un studiu InfoCons arată că masa de Paşte şi 1 Mai, deşi este gustoasă, poate ajunge chiar şi la 262 E-uri, 55 grame de sare şi 50 grame de zahăr, valori nocive pentru organismul nostru.

InfoCons, o organizaţie de protecţia consumatorilor susţine că masa de Paşti şi de 1 Mai poate ajunge chiar şi la 262 E-uri, în condiţiile în care E-urile (aditivii alimentari) sunt extrem de nocive pentru sănătate, ele regâsindu-se în aproape toate alimentele pe care le consumăm zilnic, conform organizaţiei citate.

Potrivit InfoCons, cantitatea de sare recomandată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de cinci grame/zi. În acest context, la o singura masă putem regăsi aproape întreaga cantitate recomandată pentru toată ziua sau chiar o putem depăşi.

„Fiecare consumator pune pe masă cu ocazia Sărbătorilor Pascale multă mâncare din diverse sortimente pentru ca masa să fie cât mai bogată, dar totodată şi pentru alimentele preparate au fost utilizate ingrediente la care poate nu ne-am gândit. Fiecare dintre noi ciocnim minim 2 ouă, servim ouă umplute cu: maioneză, pateu, unt, margarină şi bem un pahar de băuturi răcoritoare, tip ceai sau bere cu fruct”, a transmis, într-un comunicat, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor InfoCons.

Potrivit InfoCons, când tragem linie consumăm într-o singură zi până la:

 - 262 aditivi alimentari (E-uri) ;

- 53.21 grame de sare (aproximativ 27 de pliculeţe)

- 47.7 grame de zahăr (aproximativ 10 pliculeţe )

Astfel, preparatele din carne şi brânzeturile, la care se adaugă consumul de diverse sosuri (ketchup, muştar) şi pâine, iar apoi, ”cireaşa” de pe tort şi anume desertul, deşi sunt gustoase au sare, zahăr şi aditivi alimentari din belşug, aşa că moderaţia şi atenţia la aceste ”mici” detalii sunt indicate. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite