STUDIU Accesul la medicamente, o adevărată provocare în România. Serviciile medicale, limitate în zonele rurale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

România continuă să se confrunte cu numeroase provocări în ceea ce priveşte aprovizionarea cu medicamente, arată cel mai recent raport al Economist Intelligence Unit, citat de Hotnews.ro. Potrivit sursei citate, o altă problemă cu care se confruntă ţara noastră este accesul limitat la servicii medicale în zonele rurale.

Potrivit documentului, 9,4% din populaţia care are nevoie de îngrijiri medicale nu are acces la acestea. 

Deşi s-au înregistrat progrese în ultimii ani, cheltuielile cu Sănătatea sunt greu de comparat cu cele din alte state europene. Prin urmare, dată fiind alocarea mică din Procentul Intern Brut pentru Sănătate, acoperirea cu servicii medicale este deficitară şi creează numeroase discrepanţe între mediul rural şi cel urban, se arată în raportul citat. 

Documentul mai notează că sunt numeroase situaţii în care pacienţii ajung să achite bani din buzunar pentru a beneficia de tratamente performante. 

„În ciuda acestor cheltuieli relativ limitate, România este hotărâtă să finanţeze un sistem universal cuprinzător de asistenţă medicală, bazat pe asigurarea obligatorie care vizează toţi rezidenţii şi oferă o protecţie bună pentru categoriile vulnerabile. Reformele guvernamentale se concentrează pe sporirea eficienţei şi pe schimbarea cheltuielilor cu asistenţa medicală spitalicească spre asistenţă medicală primară”, arată sursa citată. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite