STUDIU Încălzirea globală a dublat posibilitatea apariţiilor valurilor de căldură

STUDIU Încălzirea globală a dublat posibilitatea apariţiilor valurilor de căldură

FOTO: EPA

Încălzirea globală, care a rezultat de pe urma activităţilor umane, a determinat ca probabilitatea apariţiei valurilor de căldură, la nivel european cel puţin, să fie de două ori mai mare, spun oamenii de ştiinţă, citaţi de BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetătorii de la World Weather Attribution au comparat temperaturile ridicate curente cu cele care au reprezentat recorduri istorice în şapte staţii meteorologice, din diferite părţi ale Europei, scrie BBC.

Mai exact, aceştia au analizat date de la şapte staţii meteorologice din Finlanda, Danemarca, Irlanda, Olanda, Norvegia şi Suedia.  Ei au ales aceste locaţii pentru că toate au înregistrări digitale care datează de la începutul anilor 1900.

Astfel, raportul preliminar a constatat că schimbările climatice au influenţat semnificativ valurile de căldură din această vară. Concret, cercetătorii au descoperit că, în staţiile meteorologice din Olanda, Irlanda şi Danemarca, schimbările climatice au sporit, în general, şansele valurilor de căldură actuale.
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: