STUDIU  Copiii care petrec mult timp în faţa ecranelor riscă să sufere de insomnie şi depresie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu recent a descoperit o legătură directă între timpul petrecut în faţa ecranului şi simptomele de insomnie ale copiilor şi adolescenţilor.

Cu cât adolescenţii petrec mai mult timp în faţa calculatorului, telefonului sau a tabletei, cu atât au mai multe probleme cu somnul. Iar somnul insuficient provoacă pe termen lung depresie, indică coordonatorii studiului, conform studyfinds.org.

Conform studiilor, adolescenţii petrec în medie patru ore pe zi în faţă ecranului. Cercetările au arătat că cel mai mult timp în mediul virtual adolescenţii şi-l petrec primind şi scriind mesaje, navigând pe internet, uitându-se la filme sau jucând-se online.

„Aceste rezultate arată că părinţii, educatorii şi profesioniştii din domeniul sănătăţii ar trebui să limiteze timpul adolescenţilor petrecut în faţa ecranului, cu scopul de a le îmbunătăţi calitatea somnului şi de a reduce depresia”, susţine coordonatorul principal al studiului Dr. Lauren Hale de la Universitatea de Medicină Stony Brook.

„Suntem interesaţi să observăm dacă influenţele negative ale folosirii în exces a ecranelor asupra somnului şi sănătăţii mentale persistă şi în viaţa adultă” a mai precizat Hale.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2,865 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani. Cercetătorii au monitorizat problemele cu somnul ale subiecţilor alături de simptomele depresiei.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite