Studenţii medicinişti vor subiecte unice şi rezidenţiat descentralizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii la medicină vor subiecte unice la Rezidenţiat
Studenţii la medicină vor subiecte unice la Rezidenţiat

Studenţii la medicină i-au solicitat ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, organizarea descentralizată a examenului de Rezidenţiat în cele şase centre universitare. Ei spun însă că vor subiecte unice pe ţară, nu făcute de fiecare centru universitar în parte, aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi.

Concret, aceştia au cerut ca Rezidenţiatul să fie organizat descentralizat, în toate cele 6 centre universitare, respectiv în Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Potrivit unui comunicat de presă, studenţii de la Federaţia Asociaţiilor Studenţilor la Medicină din România au cerut ca subiectele să fie stabilite la nivel naţional, dintr-o comisie alcătuită din membrii celor şase universităţi.

„Subiectele vor fi elaborate din Compendiul nou aprobat”, arată comunicatul.

Totodată, tematica de concurs va fi publicată şi pe pagina Ministerului Sănătăţii, nu doar în ziarul Viaţa Medicală, în cel mai scurt timp.

„Studenţii i-au mai solicitat ministrului ca repartiţia concurenţilor să se facă pe fiecare centru, în funcţie de punctajul descrescător şi, după acest proces, aceştia să poată opta şi pentru locurile rămase neocupate la nivel naţional, în urma unei repartiţii conform unui clasament naţional”, arată Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii a fost de acord, în principiu, cu solicitările venite din partea tinerilor medici, dar le-a cerut acestora un document scris cu toate solicitările stabilite în cadrul întâlnirii.

De asemenea, s-a convenit ca, la înscriere, candidatul să semneze o declaraţie prin care îşi exprimă acordul cu privire la noile condiţii de organizare şi desfăşurare a concursului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite