Strategia Naţională de Sănătate pentru 2014-2020, adoptată de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reorganizarea serviciilor spitaliceşti, prevăzută în strategia naţională de sănătate FOTO Adevărul
Reorganizarea serviciilor spitaliceşti, prevăzută în strategia naţională de sănătate FOTO Adevărul

Guvernul a adoptat, marţi, Strategia Naţională de Sănătate pentru 2014 - 2020, care prevede dezvoltarea de servicii de sănătate minimale şi de bază, o mai bună integrare a asistenţei medicale prin consolidarea serviciilor clinice ambulatorii şi reorganizarea serviciilor spitaliceşti.

„Se are în vedere dezvoltarea de servicii de sănătate minimale şi de bază accesibile tuturor, de calitate şi cost eficace, cu accent pe prevenţie. Doi: mai buna integrare a asistenţei medicale prin consolidarea serviciilor clinice ambulatorii pentru creşterea ponderii afecţiunilor rezolvate în ambulatoriu şi reducerea numărului de cazuri de spitalizare continuă. Şi trei, reorganizarea serviciilor spitaliceşti şi asigurarea continuităţii îngrijirilor. De asemenea, trebuie menţionat faptul că această strategie face posibilă accesarea de resurse din fondurile structurale”, a declarat Corneliu Calotă, purtătorul de cuvânt al guvernului, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, „este în premieră în istoria modernă a României când se adoptă o asemenea strategie pe sănătate şi este rezultatul dezbaterii cu toate segmentele interesate, asociaţii profesionale, sindicate şi alţii”.

Calotă a adăugat că Guvernul a aprobat şi o hotărâre pentru aprobarea Strategiei naţionale în domeniul egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi pentru perioada 2014-2017 şi a Planului general de acţiuni pe perioada 2014-2017 pentru implementarea Strategiei.

Pe aceeaşi temă:

Raed Arafat şi ministrul Sănătăţii au predat 51 de ambulanţe noi. „Nu suntem cu nimic mai prejos, ca dotări, faţă de ambulanţele din Occident“

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, Raed Arafat, au predat sâmbătă, 8 noiembrie, la Cluj-Napoca, pe platoul din faţa Sălii Sporturilor, 51 de ambulanţe noi pentru serviciile UPU din toată ţara.

Ministerul Sănătăţii: „Farmacia nu trebuie să-i propună pacientului un medicament mai scump!”

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a subliniat joi că farmaciile au obligaţia de a se aproviziona cu medicamente compensate în termen de 24 de ore pentru bolile acute şi de 48 de ore pentru cele cronice, în condiţiile în care există cerere iar produsele respective nu sunt pe stoc.

Alte 23 de medicamente au fost incluse pe lista de compensate şi gratuite

Lista medicamentelor compensate şi gratuite a fost actualizată de două ori, fiind introduse alte 23 de medicamente noi, pentru tratarea unor afecţiuni între care bolile cardiovasculare, diabetul şi hepatita, a anunţat, marţi, ministrul Nicolae Bănicioiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite