Străinii din România, mai puţin de 1% din populaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce aproximativ două milioane de români trăiesc în statele europene, ţara noastră se numără printre statele cu cea mai mică populaţie de cetăţeni străini din Uniunea Europeană, arată ultimul raport Eurostat, publicat marţi.

Dacă state precum Luxemburg şi Letonia au un procent ridicat de străini în rândul locuitorilor, în România, cetăţenii de altă naţionalitate reprezintă mai puţin de 1% din totalul populaţiei. Totuşi, cel mai mare grup de străini europeni din statele UE27 au fost, în 2009, românii (6% din total), urmat de polonezi (5%) şi italieni (4%).

Citeşte şi:
De ce au emigrat românii - au plecat la „mai bine" sau „numai în România nu" ?

Peste 60% din românii plecaţi în Italia nu se mai întorc acasă

România, ţara care exportă cei mai mulţi cetăţeni în restul UE

La 1 ianuarie 2009, în ţările membre UE erau înregistraţi aproape 32 de milioane de cetăţeni străini, 12 milioane având cetăţenia altui stat membru. Raportul Eurostat lansat, marţi, de Comisia Europeană arată că restul de 20 de milioane provine din state din afara Uniunii.

Printre tările cu cel mai mare număr de cetăţeni străini se numără Germania (7,2 milioane de persoane) şi Spania (5,7 milioane). Raportat la localnici, Luxemburg are cel mai mare procent de cetăţeni străini - 44%, fiind urmat de Letonia cu 18%, Cipru şi Estonia, ambele cu 16%, informează Mediafax.

Printre cetăţenii străini din statele non-UE care locuiau în statele membre, cele mai mari grupuri erau din Turcia (8%), Maroc (6%) şi Albania (3%).

Pe aceeaşi temă:
Cum vede un refugiat ţara noastră: "România este un stat ieftin şi o poartă către Occident"

Iubesc România, dar nu pot trăi în ea. Românii din străinătate nu vor să se întoarcă acasă

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite