Steve Jobs nu a murit

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitalismul nu înseamnă altceva decât un sistem eficient prin care ideile să se poată întâlni cu banii. Urmează o explozie ce nu poate fi măsurată aritmetic. Unu şi cu unu fac întotdeauna mai mult decât doi.

Steve Jobs, la fel ca şi Richard Branson sau Bill Gates, a avut geniul de a şti să işi transforme ideile în magnet pentru atragerea banilor cu care şi-a realizat visul.

Visul lui devine un mod de existenţă pentru mulţi dintre noi.

Despre gânditori, războinici şi politicieni se spune că au făcut istoria. Iată că astăzi, când pământul a redevenit plat, vorba lui Tom Friedman, întreprinzatorii porniţi dintr-un garaj fac istorie.

Steve Jobs nu a murit. Instrumentele lui stimulează creativitatea unor milioane de minţi tinere pentru a pune la un loc visele şi resursele.

Acum câţiva ani, într-o mare caldă, yachtul lui a ancorat lângă al meu. Pe punte, o silueta fantomatică, îmbrăcată în negru, gesticula frenetic, vorbind cu o viteză incredibilă de parcă timpul nu îi mai ajungea, în faţa câtorva oameni care îl ascultau într-o încremenire curioasă, aproape cu religiozitate. Pentru mine acel apus de soare a rămas pentru întotdeauna imaginea intreprinzatorului mesianic care va lua locul razboinicilor şi politicienilor din trecut.


Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite