STATISTICI România, pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la cheltuielile turiştilor în vârstă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se situează pe ultimele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte cheltuielile turiştilor în vârstă. Aşa arată statisticile publicate luni de Oficialiul european de statistică (Eurostat).

Concret, turiştii trecuţi de 65 de ani au fost responsabili pentru 20% din activitatea turistică  realizată la nivelul Uniunii Europene, notează Agerpres. Potrivit sursei citate, în majoritatea statelor membre UE, turiştii cu vârsta de peste 65 de ani au preferat destinaţiile interne, cele mai mari ponderi fiind înregistrate în Spania (94%) şi Grecia (92%), urmate de Cehia şi România (ambele cu 89%).

În ceea ce-i priveşte pe turiştii din Luxemburg, Belgia şi Malta, aceştia au mers peste hotare în 2014, notează aceleaşi statistici.

Cele mai mari cheltuieli, generate de turiştii din Belgia şi Luxemburg

Dacă aceştia au generat şi cele mai mari cheltuieli în rândul categoriei lor de vârstă, în timp ce turiştii trecuţi de 65 de ani din Cehia şi România au cheltuit, pe zi, o medie de 13,7, respectiv 13,8 euro.

În total, turiştii cu vârsta de peste 65 de ani din UE au petrecut în 2014 un număr de peste 1,2 miliarde nopţi în unităţile de cazare din întreaga lume, fiecare turist cheltuind în medie 52,6 euro pe zi, cu 12,7 euro mai puţin decât media generală.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite