STATISTICI Şomajul din zona euro a scăzut în octombrie la cel mai redus nivel faţă de începutul lui 2012

STATISTICI Şomajul din zona euro a scăzut în octombrie la cel mai redus nivel faţă de începutul lui 2012

Şomajul în zona euro a scăzut FOTO Shutterstock

Şomajul din zona euro a scăzut în octombrie pentru a doua lună consecutiv, cu 0,1 puncte faţă de septembrie, la 10,7%, cel mai redus nivel faţă de începutul lui 2012, dar se menţine relativ ridicat comparativ cu alte economii dezvoltate, potrivit datelor publicate de Eurostat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce numărul persoanelor fără loc de muncă s-a redus cu 13.000, numărul total al acestora a rămas la 17,24 milioane, fiind de peste două ori mai ridicat comparativ Statele Unite, unde rata şomajului este de 5%, notează Mediafax.

Şomajul din zona euro arată că în economia regiunii există un nivel ridicat al capacităţii economice neutilizate şi că va trece ceva timp până când salariile vor creşte suficient de rapid pentru a majora costurile companiilor şi preţurile de consum.

Perspectiva unor presiuni inflaţioniste scăzute însemnă că Banca Centrală Europeană (BCE) va adopta noi măsuri de stimulare la şedinţa de politică monetară de joi, aşa cum se aşteaptă majoritatea analiştilor.

Declinul numărului de persoane fără loc de muncă a avut loc în multe dintre economiile mari ale zonei euro, respectiv Germania, Spania şi Italia, dar nu şi în Franţa, unde a crescut.

Datele Eurostat au confirmat că rata şomajului în rândul tinerilor cu vârste de sub 25 de ani a crescut în octombrie de la 22,2% la 22,3%. În Italia, şomajul în rândul tinerilor este de 47,7%, iar în Italia de 39,8%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările