Staţia de epurare de la Glina, închisă după inaugurare - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canalizare şi epurare la norme UE, în 30 de ani
Canalizare şi epurare la norme UE, în 30 de ani

Presa internă de astăzi scrie despre închiderea staţiei de epurare de la Glina, front comun pentru susţinerea lui Dacian Cioloş sau programul de 100.000 de disponibilizări. Printre alte subiecte, cele mai ieftine ţigări din România se vând în Crângaşi, iar bancherii doresc devalorizarea leului.

Staţia de epurare de la Glina, închisă după inaugurare. Cea mai mare investiţie de mediu din sud-estul Europei, staţia de epurare a apelor uzate de la Glina, ar putea fi închisă imediat după inaugurarea programată în iunie 2010, din cauza nerespectării normelor de mediu. Staţia este construită din credite şi fonduri ISPA, şi ar trebui să epureze apele rezultate din canalizarea Capitalei şi a câtorva localităţi limitrofe. În urma epurării, însă, staţia va produce zilnic în jur de 400 de tone de nămol scos din apă, reziduu ce nu poate fi, conform legislaţiei de mediu, nici transportat, nici depozitat dacă nu e uscat sau cel puţin deshidratat, scrie Evenimentul Zilei.

Front comun pentru susţinerea lui Dacian Cioloş. O audiere fără probleme, ba chiar cu felicitări se aşteaptă pentru Dacian Cioloş, nominalizat pentru postul de comisar european pentru Agricultură şi Dezvoltarea Rurală. Nu cred cu adevărat că vor fi întrebări care să îi ridice dificultăţi lui Dacian Cioloş. Îl cunosc foarte bine pe Dacian pentru că a fost ministru al Agriculturii într-o perioadă în care eu ocupam aceeaşi funcţie în Italia. Cunoaşte extrem de bine ce se petrece în agricultură, care sunt problemele", a declarat Paolo de Castro pentru Jurnalul Naţional.

Vlădescu: Există un program de 100.000 de disponibilizări. Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a mai adăugat că fiecare instituţie de stat va lua măsuri pentru a se ajunge la această cifră.   "Nu comentez deocamdată disponibilizările de posturi. Există un program de circa 100.000, fiecare instituţie va aplica acest program. Grija mea cea mare în acest moment este de a găsi soluţii pentru crearea de locuri de muncă", a declarat Vlădescu, citat de Cotidianul.

Unde se vând cele mai ieftine ţigări din România.
Comerţul cu ţigări de contrabandă a înflorit, de la începutul anului, când au fost introduse noi scumpiri. Aproape în fiecare piaţă poţi găsi ţigări de două ori mai ieftine ca la magazine, uşor de recunoscut după timbrul verde al Republicii Moldova. Un pachet de "Plugaru" se vinde cu 3 lei, în condiţiile în care doar acciza ar trebui să fie de circa 6,2 lei/pachet. E o coadă la momeli pentru peşte, în Piaţa Crângaşi, de zici că a înnebunit românul dând la copcă! Punctul de vânzare care afişează această firmă constă într-o rulotă şi o camionetă parcată chiar lângă ea, în spatele gurii de metrou. Un bulibaşă stă pe un scaun, în faţa camionetei, cu o borsetă plină de bani abia cuprinzându-i brâul. În faţa rulotei, o femeie nervoasă, care îşi întoarce capul în toate direcţiile, se ocupă de clienţi, potrivit Gândul.

Bancherii doresc devalorizarea leului. Banca Nationala a României (BNR) s-ar putea vedea fortata sa intervina pentru a deprecia leul, daca moneda se apreciaza semnificativ fata de euro, pâna la un nivel care ar afecta economia, anticipeaza analistii ING Bank. “Daca leul creste semnificativ fata de euro, datorita randamentului mai ridicat si îmbunatatirii apetitului pentru risc la nivel global, productia economica ar putea fi afectata. Acest scenariu este acuzat de faptul ca economia nu a profitat în întregime de perioada de cadere a monedei, iar acum se va confrunta probabil cu o moneda mai puternica. În consecinta, BNR ar putea fi fortata sa intervina pentru a slabi pozitia leului, iar acesta este motivul pentru care estimam ca rata cursului de schimb nu va coborî sub 4 lei/euro - desi nu excludem aparitia temporara a unor astfel de niveluri pe parcursul anului”, se arata într-o analiza ING, citată de Gardianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite