Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile, din 13 mai. Ce restricţii au fost relaxate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se menţine coordonarea operaţională a serviciilor de ambulanţă şi a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă de către inspectoratele judeţene/Bucureşti-Ilfov pentru situaţii de urgenţă Foto: Arhivă
Se menţine coordonarea operaţională a serviciilor de ambulanţă şi a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă de către inspectoratele judeţene/Bucureşti-Ilfov pentru situaţii de urgenţă Foto: Arhivă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus, luni, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, fiind adoptată o hotărâre în acest sens.

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE: Art.1 - Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.05.2021”, potrivit CNSU.

Câteva dintre restricţiile propuse de autorităţi:

  •  Se menţine coordonarea operaţională a serviciilor de ambulanţă şi a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă de către inspectoratele judeţene/Bucureşti-Ilfov pentru situaţii de urgenţă, iar coordonarea poliţiei locale de către Direcţia generală de poliţie a Municipiului Bucureşti/inspectoratele judeţene de poliţie se realizează în condiţiile art. 521 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 70/2020, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare. 
  • Se menţine obligativitatea asigurării continuităţii activităţii centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi pentru alte categorii vulnerabile, şi obligativitatea stabilirii programului de lucru al angajaţilor cu avizul direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti. 
  • Se menţine obligaţia furnizorilor de servicii sociale de tip rezidenţial de a-şi organiza programul în funcţie de contextul epidemiologic existent la nivel local şi cu respectarea normelor în vigoare privind legislaţia în domeniul muncii. Activitatea la nivelul acestor servicii va fi organizată şi desfăşurată cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 instituite de autorităţile competente. 
  •  Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor şi rugăciunilor colective ,se desfăşoară în interiorul şi /sau în afara lăcaşurilor de cult cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi alministrului afacerilor interne. 
  •  În condiţiile pct. 1 8 , pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS -CoV- 2, organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai curespectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al Secretariatului de Stat pentru Culte. 
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite