Srilankezii abandonaţi, preluaţi în grijă de statul român. Ministrul Muncii: I-am cazat într-o locaţie primitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Srilankezi din Botoşani abandonaţi la Otopeni Sursa Facebook Violeta Alexandru
Srilankezi din Botoşani abandonaţi la Otopeni Sursa Facebook Violeta Alexandru

Srilankezii din Botoşani abandonaţi de angajator au fost găzduiţi la Otopeni, fiind preluaţi în grija statului român.

„În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluţie pentru 36 de cetăţeni din Sri Lanka aflaţi, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoşani.

Dincolo de proceduri şi decizii de care ne vom ocupa mâine la prima oră, oamenii se odihnesc peste noapte fiind cazaţi într-o locaţie primitoare, se gândesc la ceea ce vor să facă şi mâine dimineaţă discut cu fiecare dintre ei“, a anunţat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Ea a precizat că traversăm o perioadă grea, cu multă tensiune şi adaptări la situaţii neprevăzute, în care cu atât mai mult trebuie să avem grijă de toţi cei care au nevoie de ajutor. 

Muncitorii din Sri Lanka abandonaţi ore în şir pe Otopeni au fost cazaţi în Bucureşti în această noapte, a declarat ministrul muncii, Violeta Alexandru, care a venit pe aeroport pentru a afla mai multe detalii despre situaţia oamenilor - scrie Libertatea.

„Până avem toate informaţiile, când s-a terminat contractul dânşilor, în ce condiţii se vor repatria, cine plăteşte pentru repatriere, vor fi cazaţi aici, în Bucureşti”, a declarat Violeta Alexandru.

Ea a afirmat că luni se va discuta cu fiecare dintre cei 36 de oameni în parte, pentru a afla cine şi-a găsit de muncă şi unde. „Vom verifica dacă angajatorul ar fi trebuit să le asigure plecarea, adică plata biletelor”, spune Alexandru.

Ministrul muncii a discutat şi cu prefectul de Botoşani, cel care a decis ca muncitorii să fie trimişi către Otopeni, deşi Sri Lanka nu primeşte nici un zbor comercial.

„De ce au plecat aceşti oameni din Botoşani fără să se verifice conexiunea cu zborurile din Otopeni, pentru că acum nu e nici o cursă care să îi preia? Prefectul a spus că are informaţii cum că există zboruri din Otopeni, dar la mine nu se confirmă”, a mai declarat ministrul.

Două echipe Libertatea, una în satul Baisa, comuna Mihai Eminescu, Botoşani, cealaltă la Otopeni, au urmărit cum aproape 40 de persoane sunt făcute mingi de ping-pong după ce au fost băgate cu forţa în carantină, iar cinci au fost încătuşate cu şoricei de plastic de bodyguarzii trimişi de foşti angajatori. 

Pe aceeaşi temă: 

 

42 de srilankezi concediaţi la Botoşani şi trimişi acasă în plină pandemie. Printre ei, se aflau şi şapte colegi suspecţi de COVID-19 

 

Srilankezi confirmaţi cu Covid-19 la fabrica Sorinei Plăcintă. Ce se întâmplă cu compatrioţii lor rămaşi fără contract

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite