UPDATE Regulamentul pentru acordarea sporurilor în învăţământ a fost adoptat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii vor primi sporuri pentru condiţiile de muncă
Profesorii vor primi sporuri pentru condiţiile de muncă

Guvernul a stabilit miercuri Regulamentul-cadru privind acordarea de sporuri în învăţământ, prin care se stabilesc cinci categorii de limite în funcţie de condiţiile periculoase sau vătămătoare de muncă pentru personalul din domeniu. Cuantumul sporului va fi cuprins între 5-15% din salariul de bază.

UPDATE Regulamentul privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal didactic din învăţământ, privind mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestora a fost adoptat, miercuri, de Guvern.

„Cuantumul sporului pentru condiţii de muncă se stabileşte prin aplicarea unei cote procentuale asupra salariului de bază, cu valori cuprinse între 5 şi 15% din salariul de bază, în funcţie de criteriile specifice pentru fiecare categorie în parte şi corespunzător timpului efectiv lucrat în aceste locuri de muncă, cu respectarea prevederilor Legii - cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice", se arată într-un comunicat al Executivului.

"Un alt punct (...) pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi se referă la aprobarea Regulamentului-cadru privind sporuri din învăţământ, prin acest act stabilindu-se cinci categorii de limite de sporuri în funcţie de condiţiile periculoase sau vătămătoare de muncă în care cei din acest domeniu îşi desfăşoară activitatea", a spus Viorica Dăncilă, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern, citată de Agerpres.

Pe ordinea de zi a şedinţei Executivului figurează un proiect de hotărâre privind aprobarea "Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestora pentru personalul din familia ocupaţională 'Învăţământ'". 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite