Spitalul Universitar va beneficia de bani europeni pentru două proiecte destinate bolnavilor de inimă şi celor cu diabet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
2,5 milioane de lei pentru două proiecte europene, alocate SUUB
2,5 milioane de lei pentru două proiecte europene, alocate SUUB

Ministrul Fondurilor Europene a anunţat că 2,5 milioane de euro sunt disponibili pentru două proiecte europene care se vor derula la Spitalul Universitar din Capitală, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii tinerilor cu afecţiuni cardiovasculare şi a bolnavilor cu diabet.

Afirmaţia a fost făcută la conferinţa de închidere a proiectului Îmbunătăţirea serviciilor de sănătate în sarcina cu risc crescut, naşterea prematură şi boli hematologice, finanţat prin Granturile Norvegiene 2009-2014, al cărui beneficiar este Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti (SUUB). Proiectul a urmărit îmbunătăţirea asistenţei medicale în cadrul sarcinilor cu risc crescut la naştere precum şi la nou-născut şi îmbunătăţirea asistenţei medicale acordate pacienţilor cu boli hematologice. 

„În ceea ce priveşte fondurile europene, vestea bună este că prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) vom continua să finanţăm proiectele dedicate mamelor şi copiilor. În acest sens, în ultima zi a lunii martie am lansat în consultare publică Ghidul Mama şi Copilul, pentru screening preconcepţional şi prenatal. Apelul va avea o alocare de 15 milioane euro, de care vor beneficia peste 15 mii de mame şi copii”, a declarat ministrul delegat al Fondurilor Europene, potrivit unui comunicat de presă. 

După evenimentul desfăşurat sub egida Facultăţii de Medicină a Universităţii Carol Davila, doamna ministru delegat a fost invitată să viziteze spaţiul care a beneficiat de investiţiile finanţate prin proiectul recent încheiat. 

Cu un buget de 1,76 milioane euro, proiectul are ca rezultate extinderea şi modernizarea secţiei de neonatologie şi a Unităţii de terapie intensivă pentru nou-născuţi, introducerea de noi teste genetice, toate acestea contribuind la furnizarea unor servicii medicale de calitate pentru sute de viitoare mame şi pentru copiii lor.

”Îmi doresc să prind ziua în care şi noi, ca societate, vom putea oferi medicilor şi dascălilor respectul şi recunoaşterea valorii meritate. De asemenea, aştept ziua când aici vor veni, pe lângă studenţii străini care sunt atraşi de extraordinara şcoală românescă de medicină, şi medicii români care vor alege să se întoarcă în ţara unde s-au format şi care îi vrea înapoi acasă”, a încheiat Rovana Plumb.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite