Spitalul Pantelimon, luat la puricat şi de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Spitalul Pantelimon este şi o anchetă a asociaţiilor de pacienţi FOTO Adevărul
În Spitalul Pantelimon este şi o anchetă a asociaţiilor de pacienţi FOTO Adevărul

Spitalul Pantelimon din Capitală nu este doar în vizorul Ministerului Sănătăţii, care şi-a trimis Corpul de Control în unitatea sanitară, ci şi în atenţia Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, care a demarat o anchetă pe 28 mai la unitatea sanitară.

Spitalul Pantelimon a fost luat luni la puricat de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii. Oficialii fac un control amănunţit în unitatea sanitară după ce în presă a apărut o înregistrare potrivit căreia şefa de la Anestezie Terapie Intensivă dădea medicamente scumpe doar bolnavilor care „merită”.

Ea a precizat că la nivelul AP-ATI erau două dulapuri şi doar unul dintre acestea era închis.

„Dulapul cu medicamente este descuiat acum. Au existat  două dulapuri, unul mare, care includea toată gestiunea de pe AP-ATI, şi unul mic, care includea aceleaşi medicamente ca cek nare, doar că în cantitate mai mică. Cel mare era încuiat, cheia era la asistena şefă care, atunci când se golea dulapul mic, refăcea stocul”, a explicat reprezentantul Spitalului „Sfântul Pantelimon”.

Fiorella Mitroiu a precizat că Laura Constantinescu a fost suspendată din funcţia de şefă a secţiei AP-ATI, însă aceasta profesează în continuare în incinta spitalului în calitate de medic.

Scandalul la Spitalul „Sf. Pantelimon”

Scandalul de la Spitalul Pantelimon din Capitală continuă după ce Elena Voicu, medic în cadrul unităţii sanitare, a declarat că dulapul cu medicamente scumpe, folosite la tratarea pacienţilor critici, este în continuare închis. Asta în condiţiile în care asistenta şefă şi şefa secţiei de Anestezie Terapie Intensivă au fost suspendate din funcţii, iar în spital se desfăşoară o anchetă internă.


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite