UPDATE Copilul de 4 ani care a intrat în comă în urma unei anestezii făcute la dentist a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul de 4 ani şi 8 luni care a intrat în comă în urma unei anestezii nu mai are activitate cerebrală
Copilul de 4 ani şi 8 luni care a intrat în comă în urma unei anestezii nu mai are activitate cerebrală

Copilul de 4 ani care a intrat în comă în urma unei anestezii făcută la o clinică stmatologică din Piteşti a decedat după ce intrat în moarte cerebrală. „S-a efectuat, în prezenţa părinţilor, electroencefalograma, care a arătat lipsa activităţii cerebrale”, a declarat Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.

UPDATE Copilul a murit.

S-a instalat insuficienţa multiplă de organe, iar medicii depun toate eforturile pentru a fi menţinut in viaţă, a mai spus Raluca Alexandru.

Mai multe anchete au fost începute în acest caz, iar ministrul Sănătăţii a cerut că toate cabinetele stomatologice să fie verificate.

Băiatul de 4 ani şi 8 luni a fost dus, luni, de părinţi la clinica din Piteşti pentru o intervenţie stomatologică. În urmă cu trei săptămâni, la o consultaţie, medicii au spus că are nevoie de o intervenţie în care să fie tratate câteva carii complicate. Procedura ar fi presupus şi scoaterea nervului şi ar fi fost dureroasă fără anestezie.

Reprezentanţii clinicii susţin că le-ar fi recomandat părinţilor să aleagă anestezia locală, dar ei ar fi cerut anestezie generală. Procedura a fost realizată de un medic primar de anestezie şi terapie intensivă care avea contract cu cabinetul.

„La 45 de minute de la inducţie a apărut o instabilitate hemodinamică majoră, cu tahicardie severă, complicată cu stop cardiorespirator. Am intervenit imediat, solicitând în timpul manevrelor de resuscitare şi ajutorul ambulanţei specializate, pentru siguranţă acestui pacient”, a explicat Adrian Dinulescu, medic anestezist.

În urma apelului la 112 dat de o asistentă, ambulanţa l-a transportat pe băiat la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean din Piteşti.

Peste noapte, a fost transferat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite